Vērienīgā operācijā uz robežas aiztur 23 nelegālos imigrantus

© F64

Robežsargi uz austrumu robežas vērienīgā operācijā aizturējuši 23 nelegālos imigrantus un septiņus pārvadātājus. Tas ir lielākais aizturēto nelikumīgo robežšķērsotāju skaits vienas diennakts laikā, informēja Valsts robežsardze.

Tā Šķilbēnos, robežsargiem atklājot nelikumīgas robežšķērsošanas pazīmes, nekavējoties ieviests ārkārtas situācijas plāns un sākta robežpārkāpēju meklēšana, iesaistot papildspēkus, kā arī septiņus dienesta suņus un Aviācijas pārvaldes helikopteru.

Pēc vairākiem kilometriem mežā tika aizturēti septiņi Afganistānas pilsoņi. Paralēli Tribunovas ciema apkaimē aizturēti divi Latvijas pilsoņi, kuri atzina, ka ir veduši šo personu grupu pāri valsts robežai. Neilgi pēc tam par iespējamo minēto afgāņu pārvietošanu tika aizturēti vēl trīs Latvijas pilsoņi. Pēc aizturēšanas Afganistānas pilsoņi pieprasīja patvērumu Latvijā.

Savukārt Ludzas pārvaldes apsargājamajā iecirknī aptuveni trīs kilometru attālumā no Valsts robežas tika aizturēti astoņi Vjetnamas pilsoņi un viens Krievijas Federācijas Čečenijas Republikas pilsonis. Kāds robežsargs ārpus sava dienesta laika Briģu pagastā pamanīja slēpjamies aziātiskas izcelsmes personas. Nekavējoties tika sākta personu meklēšana, iesaistot piecus dienesta suņus un robežsardzes helikopteru. Viena vjetnamiete tika aizturēta uzreiz, jo atpalika no bēgošās grupas, bet pārējie septiņi un viens pārvadātājs aizturēti pēc divu stundu vajāšanas.

Daugavpils pārvaldes apsargājamajā iecirknī aptuveni divu kilometru attālumā no valsts robežas tika aizturēti astoņi Vjetnamas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis. Šķaunes robežapsardzības nodaļā, iesaistot papildspēkus, četrus dienesta suņus un Aviācijas pārvaldes gaisa kuģi, tika aizturēti pirmie pieci robežpārkāpēji. Pēc divu stundu vajāšanas un pēdu dzīšanas tika aizturēti vēl pieci vjetnamieši un viens pārvadātājs - Krievijas pilsonis. Minētais pārvadātājs Latvijā bija ieceļojis no Igaunijas un pārvietojās ar Igaunijā reģistrētu automašīnu "Hyundai".

Par notikušo sākts kriminālprocess, un tiek veiktas tālākās izmeklēšanas darbības.

Šogad Latvijā aizturēti 222 nelegālie imigranti. No tiem 144 ir Vjetnamas pilsoņi, bet pārējie ir Afganistānas, Krievijas un citu valstu pilsoņi. Tāpat šogad aizturēti 44 nelegālo imigrantu pārvadātāji.

2014.gadā tika aizturēti 139 nelegālie imigranti un 19 pārvadātāji.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.