Noplūstot ķīmiskas vielas tvaikam evakuēti 32 cilvēki

© F64

Rīgā vakar, noplūstot ķīmiskas vielas tvaikam, ugunsdzēsēji no ražošanas telpām evakuējuši 32 cilvēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Vakar ap plkst.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras ielu Rīgā, kur ražošanas ēkā no dzesēšanas iekārtas bija noplūdis ķīmiskas vielas tvaiks. Dienesta preses pārstāve Viktorija Šembele apstiprināja, ka tvaiks bija noplūdis uzņēmumā "Rīgas Piensaimnieks".

Ugunsdzēsēji no ražošanas telpām evakuēja 32 cilvēkus. Pēc negadījuma četri cilvēki vērsās pēc palīdzības pie mediķiem un pēc pārbaužu veikšanas varēja doties mājās.

Ķīmiskās vielas noplūde notika vienā telpā, tālāk neizplatījās un neapdraudēja apkārtējo vidi.

Notikuma vietā strādāja uzņēmuma tehniskie darbinieki, kas operatīvi likvidēja tvaika noplūdi, un ugunsdzēsēji, kas izvēdināja telpas.

 
 

Latvijā

Latvijā viltojumi veido apmēram 13,6% no kopējā sporta preču nozarē zaudētā pārdošanas apjoma, un līdz ar to Latvija kopā ar Čehiju procentuāli dala 9. un 10. vietu Eiropas Savienībā pēc sporta preču viltojumu nodarītajiem zaudējumiem, liecina Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pētījuma dati. Latvijas sporta preču nozare viltojumu dēļ ik gadu cieš vismaz 2,83 miljonus eiro lielus zaudējumus.