Vīrietis piedraud ar gāzes ieroci un apzog

© Publicitātes foto

Vakar vakarā Merķeļa ielā kāds vīrietis vēlējās pārdot mobilo telefonu potenciālajam pircējam. Pienācis klāt kāds cits vīrietis, kurš arī it kā vēlējies iegādāties šo telefonu. Viņš palūdzis, lai pārdevējs telefonu parāda, taču, kad paņēmis to rokās, nekavējoties ielicis somā un piedraudot ar gāzes ieroci, aizbēdzis no notikuma vietas, ziņo Valsts policija.

Laupītājs iekāpa trolejbusā, taču cietušais kopā ar paziņām viņam sekoja. Kad vīrietis izkāpa kādā no Mežciema pieturām, cietušais uzreiz par notikušo paziņoja Teikas iecirkņa policistiem. Likumsargi ieradās izsaukuma vietā, kur netālu no dzīvesvietas aizturēja 1976.gadā dzimušo laupītāju. Policisti pie aizturētā vīrieša atrada un atsavināja gāzes pistoli un nolaupīto telefonu. Vīrietis jau agrāk bijis tiesāts par velosipēdu zādzībām, kā arī par noziegumiem saistībā ar narkotiskajām vielām. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par laupīšanu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais