Lūdz atsaukties A rēzus pozitīvo asins grupu donorus

© F64

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina atsaukties A rēzus pozitīvo asins grupu donorus, aģentūru LETA informēja VADC pārstāve Zane Mistre.

Šodien donori līdz plkst.15 tiks gaidīti centra specializētajā autobusā pie Dailes teātra.

Rīt asinis varēs ziedot Pļaviņu kultūras namā, Daugavas ielā 49, no plkst.10 līdz 13.

Tāpat donori tiks gaidīti Ilūkstes kultūras namā, Brīvības ielā 12, no plkst.9 līdz 13, kā arī pie Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīga, Gaujas ielā 15, atradīsies centra specializētais autobuss, kurā asinis varēs noziedot no plks.10 līdz 15.

Trešdien, 22.jūlijā, donori tiks gaidīti Rīgas Pašvaldības policijas ēkā, Hanzas ielā 7, no plkst.10 līdz 14.

Tāpat asinis varēs noziedot VADC specializētajā autobusā pie Brīvības pieminekļa no plkst.10 līdz 14.

Savukārt ceturtdien, 23.jūlijā, ziedotāji tiek aicināti nodot asinis Rankas doktorātā, kurš atrodas Rankas pagastā, Gulbenes novadā. Šeit asinis varēs nodot no plkst.9 līdz 12.

Tāpat piektdien, 24.jūlijā, donori tiks gaidīti Rīgas Centrālā dzelzceļa stacijā no plkst.10 līdz 14.

Jau ziņots, ka Latvijā asinis regulāri ziedo tikai 1,7% no tiem iedzīvotājiem, kuri to varētu darīt.

Lai nodrošinātu pastāvīgu asins krājumu papildināšanu un pilnībā nodrošinātu slimnīcu pieprasījumu, kā arī lai nebūtu jāatliek plānveida operācijas, VADC jūlija sākumā sāka kampaņu "Mums ir viena asinsrite". Tās laikā ar televīzijas, radio un preses reklāmu palīdzību iedzīvotājiem tiek atgādināts, ka vajadzība pēc stabilām asins rezervēm var skart jebkuru cilvēku un asinis var ziedot trīs reizes gadā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.