Remontdarbu dēļ ierobežo satiksmi uz vairākām šosejām

© F64

Remontdarbu dēļ turpinās satiksmes ierobežojumi uz Liepājas, Tallinas un Daugavpils - Rēzekne šosejām, informē valsts AS "Latvijas Valsts ceļi".

Šajā nedēļā turpināsies asfalta ieklāšanas darbi Tallinas šosejas sākumā, kuru laikā satiksme caur Baltezeru, jo īpaši pēcpusdienas un vakara stundās, var būt stipri apgrūtināta, tāpēc autovadītājiem ir jārēķinās ar papildus laiku ceļā.

Asfaltēšanas darbus plānots sākt pēc plkst.9, satiksmi organizējot ar satiksmes regulētājiem.

Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem un apbrauktu šo remontposmu, autovadītājiem ieteikts izmantot autoceļu Rīga-Carnikava-Ādaži.

Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, asfaltēšanas darbi šajā nedēļā tiks pabeigti.

Remontdarbi uz Tallinas šosejas turpinās arī ceļa posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai, kā arī no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai, kur šonedēļ plānoti 6 luksoforu posmi un paredzamais šī posma šķērsošanas laiks ir 25-35 min.

Ievērojami satiksmes ierobežojumi ir ieviesti uz Liepājas šosejas un kopumā no Rīgas līdz Liepājai darbi notiek uz vairāk nekā 70 kilometriem ceļa.

Remonti notiek no Lielupes tilta līdz krustojumam ar Jelgavas-Tukuma ceļu kur jārēķinās ar astoņiem luksoforu posmiem un papildu pusstundu ceļā.

No Apšupes dzelzceļa pārvada līdz Anneniekiem ir pieci luksofori un autovadītājiem ir jārēķinās ar papildu 45 minūtēm.

No Kaķeniekiem aptuveni 10 kilometru garumā virzienā uz Blīdeni notiek seguma periodiskās uzturēšanas darbi, un šajā posmā satiksme tiek organizēta ar ceļa zīmēm.

No Durbes līdz Grobiņai satiksme divos posmos tiek organizēta ar luksoforiem.

No Grobiņas līdz Liepājai notiek ceļa seguma nomaiņa un nedēļas gaitā ir iespējami līdz trim luksoforu posmiem.

Būvdarbi notiek arī uz autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava-Bārta-Dubeņi-Grobiņa.

Savukārt uz autoceļa Daugavpils-Rēzekne darbi noris posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, tur satiksme tiek regulēta ar vienpadsmit luksoforiem un ceļā jāpavada aptuveni par vienu stundu vairāk. Uz šī paša ceļa Lietuvas pierobežā notiek Lauceses tilta rekonstrukcija, kur satiksme tiek regulēta ar luksoforu.

Remonti notiek arī citviet.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.