Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Prezidents aicina lepoties ar folkloras bagātību

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Rēzeknē, uzrunājot starptautiskā folkloras festivāla "Baltica" dalībniekus, aicināja ikkatru atvērt savas pūra lādes un lepoties ar folkloras bagātību ikdienā.

Valsts prezidents norādīja, ka festivāla tradīcija ļauj no jauna aplūkot tās vērtības, kas veido Baltijas tautu kopīgo kultūras mantojumu.

"Dižkoncertā šovakar mēs izdzīvojam visa gada ritējumu, tautas mūzikas skaņās un deju soļos sadzirdot katru gadalaiku: vasaras rotaļas, rudens ražas laiku, ziemas baltumu, lai nonāktu pie pavasara draiskuma un - atkal pie vasaras. Dabā ir vajadzīgi visi gadalaiki. Un "Balticas" skanējumam ir vajadzīgs ikviens tā dalībnieks! Es aicinu jūs ikkatru atvērt savas pūra lādes un lepoties ar savu folkloras bagātību ikdienā. Tieši jūs esat piemērs katram patiesam savas zemes tradīciju un kultūras kopējam," teica Vējonis.

Valsts prezidents arī norādīja, ka tā tauta, kura kopj un sargā paaudžu paaudzēs mantotās vērtības, sev ir nodrošinājusi izdzīvošanu, ilgtspējīgu attīstību un drošu mantojumu savas zemes nākotnei.

Jau ziņots, ka šonedēļ dažādās Latvijas vietās notika starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2015" pasākumi, bet noslēguma koncerts šovakar norisinās Rēzeknē. Svētdien Rēzeknē paredzēts svētku gājies un ārvalstu grupu koncerts.