"Positivus" aizvada bez būtiskiem incidentiem

© F64

Festivāla "Positivus" pirmā diena aizvadīta mierīgi un bez būtiskiem incidentiem, apliecināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Pārbaudēs telšu pilsētiņā policisti pieķēruši divas personas narkotiku reibumā, bet pie trim festivāla apmeklētājiem telšu pilsētiņā atrasts neliels daudzums narkotisko vielu.

Kopā līdz sestdienas pusdienlaikam policijā vērsies 41 festivāla apmeklētājs ar atrastām, citu apmeklētāju pazaudētām mantām. Starp atrastajām mantām ir vairāki mobilie tālruņi, dokumenti, maki un citas vērtīgas lietas.

Daļai mantu īpašnieki jau ieradušies pakaļ un atguvuši zaudēto, bet viens "iPhone" tālruņa īpašnieks policijai teicis, ka telefonam pakaļ nāks festivāla beigās, jo baidoties to pazaudēt vēlreiz.

Festivālā drošības pasākumos iesaistīti ne tikai uzņēmuma "Art-ekspo" apsargi, bet arī apmēram 40 policisti. Ņemot vērā, ka festivāls ir populārs arī ārzemnieku vidū un to labprāt apmeklē Igaunijas mūzikas mīļotāji, Valsts policija kārtību uzrauga kopā ar četriem kaimiņvalsts policijas darbiniekiem.

Kā ziņots, lai kontrolētu aizliegtu vielu apriti, policija piesaistījusi kinologu ar suni.

Policija visu festivāla laiku ir pieejama pie Salacgrīvas vidusskolas, kur atrodas likumsargu štābs. Tajā arī var nodot un saņemt atrastās mantas.

Festivāla "Positivus" laikā līdz 19.jūlijam uz Tallinas šosejas noņemta lielākā daļa remontdarbu dēļ noteiktie satiksmes ierobežojumu, bet saglabāti ātruma ierobežojumi, kurus autovadītāji tiek aicināti ievērot.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais