Trīs "Positivus" apmeklētāji nogādāti slimnīcā

© F64

Festivāla "Positivus" laikā pie mediķiem pēc palīdzības pagājušā diennaktī vērsušies vairāk nekā 200 cilvēki, bet trīs festivāla apmeklētāji nogādāti slimnīcā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Ārstniecības iestādēs nogādāti trīs 20 līdz 22 gadus veci jaunieši. Kāda jauniete guvusi vaļēju brūci pirkstā, bet kādam jaunietim konstatēta sejas trauma. Trešajam ārstniecības iestādē nogādātajam jaunietim kļuvis slikti, visticamāk, no pārāk lielā reibuma.

Šie gadījumi nav bijuši nopietni, vienkārši cilvēkiem bijuši nepieciešami papildus izmeklējumi, kurus uz vietas nav iespējams veikt, norādīja Bukša.

Kopumā pie mediķiem vērsušies nedaudz vairāk nekā 200 cilvēki, taču tās bijušas nenozīmīgas situācijas, proti, festivāla apmeklētājiem bijuši nepieciešami medikamenti galvassāpju remdēšanai vai plāksteri un marles saite nobrāzumiem. "Tās bija maznozīmīgas situācijas, kas uz vietas tika atrisinātas,” teica Bukša.

Festivāla apmeklētāju drošībai ir izvietota viena mediķu telts, divas mediķu brigādes un divi pirmās palīdzības posteņi. "Resursi ir pietiekami. Kopumā ir gana mierīgi, nav nopietnu negadījumu un veselības problēmu," norādīja Bukša.

Jau ziņots, ka devītais "Positivus" festivāls Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisinās no šajā nedēļas nogalē.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais