Jāuzmanās ar pārtikas izvēli atpūtas laikā

© F64

Tā kā šovasar dažādās Latvijas vietās notiek daudzi brīvdabas pasākumi un festivāli, to apmeklētājiem jābūt uzmanīgiem pārtikas un dzērienu izvēlē, neapdraudot savu veselību, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Agita Klapare.

PVD aicina iegādāties pārtiku tikai drošās tirdzniecības vietās un pievērst uzmanību produktu uzglabāšanas temperatūrai. Dodoties dabā un apmeklējot brīvdabas pasākumus, jābūt sevišķi uzmanīgiem, izvēloties augsta riska pārtiku, galvenokārt gaļas, piena, zvejas produktus un konditorejas izstrādājumus, jo siltā laikā tie ātri bojājas. Jāpievērš uzmanība marķējumā norādītajam produktu realizācijas termiņam.

Tāpat arī svarīgi atcerēties, ka uzturā jālieto tīrs dzeramais ūdens, kā arī jāievēro personīgā higiēna.

PVD aicina patērētājus pēc iepirkšanās saglabāt pirkuma čeku līdz produkta patērēšanas brīdim, lai gadījumā, ja tiek konstatēts, ka iegādātais pārtikas produkts nav kvalitatīvs, tam ir beidzies derīguma termiņš, pircējs varētu veikalā apmainīt bojāto preci pret kvalitatīvu vai saņemt atpakaļ samaksāto naudu.

 

Latvijā

Ja standarta dienā traumpunkta apmeklētāju skaits ir aptuveni 60 līdz 70, tad ziemas periodos, it sevišķi slidenajā laikā, tas var sasniegt 100 un pat vairāk pacientu, norāda Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) galvenais ārsts Andris Džeriņš.

Svarīgākais