Apbalvoti videi draudzīgie tirgotāji

Šodien, 22. janvārī, Vides ministrijā tika apbalvoti tie Latvijas tirgotāji, kas ar saviem „zaļajiem” darbiem vides labā ir izcīnījuši titulu „Videi Draudzīgs tirgotājs 2009”.

Tirgotāji, kas pēc ekspertu nolēmuma tika atzīti par draudzīgiem videi, šogad visbiežāk nāk no Rīgas un Krāslavas - pa trim no katras pilsētas. Videi draudzīgi tirgotāji darbojas arī Jēkabpilī, Jelgavā, Talsos un Jumurdā. Oficiālā laureātu paziņošana notiks rīt, nominācijas „Videi Draudzīgs tirgotājs 2009” apbalvošanas ceremonijas laikā.

Nominācijas „Videi Draudzīgs tirgotājs 2009” mērķi ir stimulēt tirgotājus ievērot videi draudzīgu komercdarbību, kas vērsta uz ilgtspējīgu attīstību; veicināt tirgotājus veidot videi draudzīga uzņēmuma vadību, t.i., izveidot un attīstīt vadības sistēmu, kas nodrošinātu nepārtrauktus uzlabojumus ilgtspējīgas attīstības virzienā videi draudzīga uzņēmuma tēla veidošanā; popularizēt videi draudzīgākos tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumus un to darbiniekus.

Konkursā tika vērtēti tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi 8 grupās- veikali, tirdzniecības centri, aptiekas, degvielas uzpildes stacijas, ēdināšanas objekti, skaistumkopšanas saloni, viesnīcas, sporta un atpūtas centri. Katrai tirdzniecības objektu grupai ar „Zaļās jostas” ekspertu palīdzību tika izstrādāti speciāli vides kritēriji, kuru ievērošana uzņēmuma darbībā palīdzēja pietuvināt tirgotāju nominācijas izcīnīšanai.

Nominācijas uzvarētājiem balvas - "zaļo" pulksteni, zaļo jostu un diplomu pasniedza Latvijas Vides ministrs Raimonds Vējonis, Latvijas Tirgotāju kameras prezidents Henriks Danusēvičs, Latvijas Zaļās Jostas valdes priekšsēdētāja Velga Vilciņa. Pārējie pozitīvi novērtētie uzņēmumi saņēma diplomus.

Uzvarētāji:

1. SIA "Stendera ziepju fabrika" veikals Berga bazārā, objekta vadītājs Jānis Strazdiņš (Rīga).

2. I.K. Ciprese LLBA, mākslas salons "Pie Sīpolnieka", objekta Lolita Bērziņa (Jēkabpils).

3. SIA "Palete A", ziedu veikals "Palete", objekta vadītāja Anita Rubene ( Jelgava).

4. SIA "Rika IK", pārtikas veikals "Rika", objekta vadītāja Anita Birkmane ( Talsi).

5. SIA "Krāslava D", ēdamnams "Daugava", objekta vadītāja Viktorija Ižika (Krāslava).

6. SIA "Jumurdas atpūtas komplekss", sporta un atpūtas centrs, objekta vadītāja Kristīne Freimane (Madonas rajons, Jumurda).

Laureāti:

1. SIA "Zepter International Baltic", salons- veikals, objekta vadītāja Irīna Vilde (Rīga).

2. SIA "Jysk Linnen’n Furniture", veikals Jysk, objekta vadītāja Karina Ševcova (Rīga, Slokas iela 115).

3. SIA "Krāslava D", pārtikas veikals "Kristīne", objekta vadītāja Zinaīda Vaivode (Krāslava).

4. SIA "Krāslava D", kafejnīca "Mārīte", objekta vadītāja Regīna Šakele (Krāslava).

5. SIA "Jumurdas atpūtas komplekss", restorāns, objekta vadītāja Kristīne Freimane (Madonas rajons, Jumurda).

Projektu realizē Latvijas Tirgotāju kamera ar Latvijas Vides ministriju, Latvijas Vides aizsardzības fondu un "Zaļās jostas" atbalstu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.