Drošību "Positivus" uzraudzīs ne tikai Latvijas policisti

© F64

Valsts policija drošības pasākumos devītajā "Positivus" festivālā iesaistīs arī kolēģus no Igaunijas un kinologu ar suni, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona brigādes priekšnieks Imants Mitrošenko.

Viņš pastāstīja, ka festivālā diennaktī strādās apmēram 40 policisti. Ņemot vērā, ka festivāls ir populārs arī ārzemnieku vidū, tostarp, Igaunijas mūzikas mīļotājiem, Valsts policija kārtību uzraudzīs kopā ar četriem policijas darbiniekiem no Igaunijas.

Policija uzmanību pievērsīs ne tikai satiksmes drošībai, bet arī to, kas notiek telšu pilsētiņā, kurā bieži konstatētas nekontrolētas darbības ar alkohola un narkotiku klātbūtni. Lai kontrolētu aizliegtu vielu apriti policija piesaistīts kinologu ar suni.

Lai izvairītos no garnadžu sagādātajiem nepatīkajiem pārsteigumiem policija iesaka festivāla apmeklētājiem līdzi neņemt vērtīgas lietas, savukārt vecākiem ieteikts noskaidrot, kur patiesībā atrodas viņu nepilngadīgās atvases un vai tās neatrodas reibumā.

Policija visu festivāla laiku būs pieejama pie Salacgrīvas vidusskolas, kur atradīsies likumsargu štābs. Tajā arī varēs nodot un saņemt atrastās mantas.

Devītais "Positivus" festivāls Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisināsies šajā nedēļas nogalē. Tajā uzstāsies "Warpaint", "Rival Sons", "Ghostpoet", Roberts Plānts un "The Sensational Space Shifters", "Placebo", "Kasabian", "St.Vincent", "Basement Jaxx", Toms Odels, "Jungle", "Charli XCX", "Lamb", "Everything Everything", "Fenech-Soler", Džeks Gerets, "Ewert and the Two Dragons", "The Sound Poets", "Kate Boy", "King Gizzard&The Lizard Wizard", "Triana Park", "Max Jury", "Soak", "Peace", "East India Youth", "Indiana", "Tropic", "Vök", Dženija Abrahamsone, "Rangleklods", "Public Access T.V" un citi.

Festivāla "Positivus" laikā satiksme no Rīgas līdz Salacgrīvai tiks nodrošināta abos virzienos. No 17.jūlija līdz 19.jūlijam, kad Salacgrīvā norisināsies festivāls "Positivus", uz Tallinas šosejas tiks noņemta lielākā daļa satiksmes ierobežojumu, bet saglabāsies ātruma ierobežojumi, kurus autovadītāji tiek aicināti ievērot.

Ņemot vērā, ka Tallinas šoseju izmanto arī autopārvadītāji, tad izstrādāts arī apbraucamais ceļš, kurš sāksies Tūjā. Ja veidosies sastrēgumi, tad novirzīs transportu pa apvedceļu tiem, kuri nebrauc uz festivālu.

Svarīgākais