Latvijas Novadu apvienības valde tiksies ar Ministru prezidentu

Novadu apvienības valde vienojās 28.janvārī apspriest ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski vairākas pašvaldībām aktuālas tēmas.

Par pašvaldību finanšu patstāvību un stabilitāti, kā arī par pašvaldību pasūtījumiem un uzņēmējdarbības veicināšanu runās Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs.

Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga atklās publiskā iepirkuma šķēršļus ES fondu apguvē.

Par komunālajiem pakalpojumiem, parādiem un ierosinājumiem problēmas risinājumiem, lai PVN varētu maksāt pēc komunālo maksājumu iekasēšanas nevis uzreiz pēc rēķina izrakstīšanas stāstīs Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs.

Kokneses novada domes priekšsēdētājs Viesturs Cīrulis vaicās Ministru prezidentam, vai valdība plāno turpināt finansēt aizsāktos un nepabeigtos pašvaldību objektus, kuri tika finansēti no valsts investīciju programmas, kā arī par infrastruktūras sakārtošanu, ceļu dotācijām un par 200 000 Latu apvenošanās naudu novados apvienotajām pašvaldībām.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs aicinās paātrināt daudzdzīvokļu māju un publisko ēku siltināšanas programmu

Par pašvaldību īpašumu reģistrāciju zemesgrāmatā runās Līvānu novada domes priekšsedētājs Andris Vaivods.

Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Celapīters aplūkos polderu problēmas, runās par kredītņēmēju aizsardzību un par Dzīvesvietas deklarēšanas likuma pārkāpumiem.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.