Piesaka piketu pret "nesamērīgi maigo" spriedumu pedofiliem

© F64

Liepājas iedzīvotājs Nilss Jansons Liepājas domē pieteicis piketu pret Liepājas tiesas "nesamērīgi maigo" lēmumu lietā pret tēvu un dēlu, kurā viņi atzīti par vainīgiem par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo pret viņas gribu.

Kā liecina Jansona ieraksts sociālajā tīklā "Facebook", piketu plānots rīkot piektdien, 17.jūlijā, no plkst.11.30 līdz 13.30 Republikas ielā 14, pie Liepājas tiesas nama.

"Man tas liekas ārprāts," raksta Jansons. "Skatos uz to gan kā tētis, gan kā šīs bieži vien absurdiem notikumiem pilnās valsts pilsonis. Vēlos izteikt savu viedokli, vēlos atgādināt, ka mēs pieaugušie esam atbildīgi par to. Kā lemtu, ja bērni būtu bijuši šīs prokurores un tiesneses vietā?"

Piketa rīkotājs plāno, ka tajā piedalīsies aptuveni 50 cilvēku.

Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks Andrejs Rjabcevs "Rietumu radio" apstiprināja, ka šāds piketa pieteikums ir saņemts un tas tiks izvērtēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Kā ziņots, Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu, šodien vēsta laikraksts "Kurzemes Vārds".

Tiesa spriedumu apsūdzētajiem vīriešiem nolasījusi vakar, atzīstot abus par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo pret viņas gribu.

Noziedzīgās darbības norisinājušās ilgstošā laika periodā - no 2009.gada līdz 2014.gada 27.februārim. Kad nekrietnās izdarības pret bērnu sākās, meitenītei bija tikai pieci gadi, turklāt 48 gadus vecais Jevgēņijs bija tuvs viņas radinieks, vēsta laikraksts.

Lai gan sākotnēji abi apsūdzētie savu vainu noliedza, tiesas sēdē abi pret sevi izvirzīto apsūdzību atzina, un līdz ar to lietu skatīja bez pierādījumu pārbaudes, raksta "Kurzemes Vārds". Jevgēņijs un Oļegs abi esot liepājnieki, kas iepriekš nav krimināli sodīti un no policijas raksturoti samērā pozitīvi.

Tiesa tēvu sodījusi ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet dēlu - ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro, kā arī katram jāatmaksā valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi - 201,97 eiro katram. Sodu iespējams pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.