Vecumniekos izveidota Sarkanā Krusta nodaļa

Par jaundibinātās Latvijas Sarkanā krusta Vecumnieku nodaļas biedriem kļuvuši 18 novada iedzīvotāji, vēsta "bauskasdzive.lv".

Vecumnieku iniciatīvu un aktivitāšu centrā 19. janvārī notikusi Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) Bauskas organizācijas Vecumnieku nodaļas dibināšanas sapulce. Par tās vadītāju ievēlēta Iveta Vietniece, informēja biedrības «Saulgrieze» vadītāja Olga Černišova-Stūriška.

LSK nodaļa Vecumniekos ir ļoti vajadzīga, jo pašreizējos smagajos ekonomiskajos apstākļos iedzīvotājiem ir svarīga katra iespēja saņemt palīdzību ne tikai no pašvaldības, pārliecināta O. Černišova-Stūriška. Galvenais LSK mērķis ir darboties kā valsts palīgam, atbalstot trūcīgos un mazturīgos iedzīvotājiem.

Līdz šim Vecumnieku iedzīvotāji izmantoja Bauskas novada LSK komitejas piedāvāto palīdzību. Ar tās starpniecību trūcīgās personas Vecumniekos pērn varēja saņemt arī Eiropas Komisijas nodrošinātās sausās pārtikas pakas. Izveidojot savu nodaļu, 2010. gadā šādu un citu atbalstu varēs saņemt Vecumnieku novadā, apliecina Bauskas komitejas izpilddirektore Sandra Pumpuriņa.

«Tagad jāveido valde, organizēju domubiedrus un palīgus, jo vienai visu paveikt nav iespējams,» plānus atklāj jaunās nodaļas vadītāja. I. Vietniece strādā par sociālo aprūpētāju Rīgā un mācās medicīnas koledžā. Jaunās nodaļas vadītāja ir Vecumnieku daudzbērnu biedrības «Saulgrieze» dalībniece. Vietnieku ģimenē aug trīs skolas vecuma meitas, dēls mācīties sāks šajā rudenī.

LSK Bauskas novada organizācijas Vecumnieku nodaļa plāno piedāvāt iedzīvotājiem humāno palīdzību, izīrēt tehniskos palīglīdzekļus, atbalstīt donoru kustību novadā. Vēl jāvienojas par mītnes vietu. LSK nodaļa Vecumniekos, iespējams, atradīsies ēkā, kur strādā veselības centrs un atrodas pansionāts «Atvasara», spriež O. Černišova-Stūriška.

LSK Vecumnieku nodaļas dibināšanas sapulcē 19. janvārī piedalījās Vecumnieku pensionāru biedrības, biedrības «Saulgrieze», Vecumnieku novada sociālā dienesta pārstāvji un citi interesenti. Aktīva bija diskusija par resursiem un iespējām nodaļai ātrāk sākt rosīgu darbību.

Svarīgākais