Glābēji noķer dzīvojamā mājā iemaldījušos zalkti

© F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki vakar no rīta Dobelē palīdzēja noķert kādu piecstāvu dzīvojamā mājā iemaldījušos čūsku.

Kā informēja VUGD, lūgumu palīdzēt noķert dzīvoklī pamanīto čūsku glābēji no Dobeles iedzīvotāja saņēma plkst.8.52. Čūska bija iekļuvusi ēkas pirmā stāva dzīvoklī.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka nelūgtais viesis ir nekaitīgs zalktis. VUGD darbinieki čūsku notvēra un palaida brīvībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki kopumā veikuši 17 glābšanas darbus, tostarp braukuši uz Smiltenes novadu, lai ar autogēnu sagrieztu avarējušas vieglās automašīnas vraku un izceltu no tā cietušu sievieti, kā arī vienu bojā gājušu vīrieti.

LETA jau ziņoja, ka vakar ap plkst.13.30 uz Vidzemes šosejas pie Smiltenes apļa notika divu automašīnu sadursme, kurā gāja bojā 1929.gadā dzimis vīrietis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse, sākotnējā informācija liecina, ka vieglās automašīnas vadītājs, izbraucot uz šosejas no Smiltenes puses, nedeva ceļu kravas mašīnai, kas brauca pa galveno ceļu.