Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

No svētku koncerta slimnīcā nogādātie bērni izrakstīti no slimnīcas

© F64

Vakar vakarā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta laikā slimnīcā nogādāti trīs svētku dalībnieki, taču patlaban viņi jau ir palaisti mājās, šorīt telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Pēc viņas teiktā, kopumā noslēguma koncerts mediķiem aizritēja daudz mierīgāk nekā tā ģenerālmēģinājums. Bērniem problēmas sagādājis vēsais vakars - vairākiem bijusi nepieciešama silta tēja, sasildīšanās teltī vai automašīnā. Bukša uzsvēra, ka vairāki svētku dalībnieki bija apģērbušies neatbilstoši laika apstākļiem - daudzām meitenēm bija pliki stilbi un plānas blūzītes.

Viens bērns vakar slimnīcā ticis nogādāts arī no svētku gājiena, kurš gan oficiāli bija atcelts, tomēr notika.

Jautāta, vai mediķiem nav kļuvis skaidrāks, kāpēc daudzi bērni ģība svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājuma laikā, Bukša atkārtoja, ka, visticamāk, pie vainas varētu būt dažādu faktoru kopums, proti, gan liela slodze, gan nepareiza brīvā laika izmantošana.

Kā ziņots, sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem bērniem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Līdz vakardienas vakaram viņi visi no slimnīcas jau bija izrakstīti.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki sākās 6.jūlijā, bet noslēdzās vakar. Svētkos piedalījās 37 890 dalībnieki.