Atrod 10 uz ielas pamesto kucēnu mammu

© patversme "Labās mājas"

Vakar interneta vidi pāršalca ziņa, ka Siguldā uz ielas ir izmesti desmit dažas dienas veci kucēni. Tika lūgts, lai cilvēki ir vērīgi un ziņo, ja izdodas pamanīt, iespējams, bezšķirnes, vidēja auguma kucīti, kura ir laidusi pasaulē šos kucēnus. Šodien kucēnu mamma ir nogādāta patversmē pie saviem mazuļiem, savā Facebook kontā ziņo Juglas dzīvnieku patversme "Labās mājas".

„Tikai pateicoties siguldiešu atsaucībai, Vitai (milzīgs paldies!!!) un “R.D.A.” veikala kolektīvam (milzīgs paldies!!!) un visiem, kuri iesaistītājas sunītes ķeršanā (atnesa zvejnieka tīklu, padeva kokus utt.) izdevās kucīti noķert!

Kucīte ir jauna, apmēram 1.5 gadiņi. Šobrīd sunīte ir ļoti novārdzināta, pupiņi pietūkuši, “piens deg pupiņos”, kas šobrīd kucītei jau radīja sāpes…

Lai gan sākotnēji līdzjutēji bija diezgan skeptiski noskaņoti par iespēju kucīti noķert, jo sunīte ir ļoti bailīga un rokas nedodas, bet rāpojot uz vēdera, skrienot pakaļ, velkot ārā no baļķu apakšas un visādi citādi iesaistoties, tomēr izdevās sunīti noķert.

Ir noskaidrota precīza sunītes dzīves vieta un viņas īpašnieks. Viņam iepriekš ir bijusi cita kucīte, kurai bija piedzimuši kucēni. Viens no kucēniem tika paturēts un tā ir šodien noķertā suņu meitene, bet viņas mammīte diemžēl jau kādu laiciņu atpakaļ tika nobraukta. Kucīte tika regulāri laista nepieskatīta skraidīt pa Siguldu.

Kucītes saimnieks jau ir izteicis pretenzijas par sunītes paņemšanu. 

Patversme vērsīsies ar iesniegumu policijā par dzīvnieku nepieskatīšanu, un tālākais būs Siguldas policijas kompetencē!

Priecīga ziņa šajā drūmajā stāstā – sunīte ir noķerta un galvenais, ka suņu dāma atpazina savus bērniņus! Kad tika tuvināts pirmais pīkstošais kucēns, sunīte uzreiz laimīgi pietraucās kājās un sāka aktīvi kustināt savu asti. Mazie ir atpazīti un pieņemti,” raksta patversme.