LNB direktors: Prezidentūras laiks bija ļoti vērtīgs

© f64

Prezidentūras laiks bija ļoti vērtīgs, svinīgajā Gaismas pils galveno durvju atvēršanā lasītājiem pastāstīja Latvijas Nacionālas bibliotēkas (LNB) direktors Andris Vilks.

 

"Mēs strādājām cieši kopā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariātu un daudzos procesos arī bijām iesaistīti. Līdz ar to bija iespēja iegūt un mācīties. Mums nebija problēmu un konfliktu, viss bija izplānots laicīgi, tāpēc, beidzoties sadarbībai, vairāk sajūtam žēlumu, ka tas ir beidzies," stāstīja Vilks. Viņš norādīja, ka bibliotēkai bijusi iespēja arī savās telpās uzņemt dažādas vērtīgas izstādes.

Trūkums prezidentūras laikam bijis tas, ka bijuši vairāki brīži, kad lasītājus nav bijis iespējams apkalpot, bet tagad bibliotēka atkal varēs atsākt sava galvenā uzdevuma pildīšanu pilnā apmērā.

Līdz ar Latvijas prezidentūras noslēgumu LNB ir uzsākusi pakāpenisku pārkārtošanās procesu, lai atsāktu darbību ierastajā režīmā, atkal izmantojot Konferenču centru un tehniskās telpas 1.stāvā, kā arī lasītavu telpas Mezonīna un 2.stāvā. Prognozējams, ka pārkārtošanās varētu ilgt aptuveni divus mēnešus.

Paredzēts, ka laika gaitā apmeklētājiem tiks piedāvāti dažādi jauni pakalpojumi un iespējas - piemēram, restorāns "Kleever", Latvijas Universitātes Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra bibliotēkas lasītava, interneta lasītava, nakts lasītava, īpaši aprīkotas darba vietas cilvēkiem ar redzes traucējumiem, elektroniskie informācijas ekrāni un citas iespējas. Neiztrūkstoši Gaismas pilī notiks arī kultūras notikumi. Kā stāstīja Vilks, esot ļoti liela interese par bibliotēkas telpu izmantošanu dažādiem kultūras pasākumiem. Vasaras mēnešu pasākumu klāsts jau esot saplānots.

Bibliotēka līdz 31.augustam strādās pēc vasaras darba laika. Tas nozīmē, ka LNB būs slēgta pirmdienās un svētdienās. Otrdienās un ceturtdienās LNB būs atvērta no plkst.9 līdz 17, trešdienās un piektdienās - no plkst.12 līdz 20, bet sestdienās - no plkst.10 līdz 17.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.