IESKATIES: Skaudrs piemērs cilvēku bezatbildībai

© Facebook, Inese Veispale

Inese Veispale savā Facebook profilā dalījusies pārdomās par Ādažos piedzīvoto, kas apliecina, cik reizēm bezatbildīgi var būt cilvēki – kāds aizmārša izdzerto kafijas krūzi nevis izmeta miskastē, bet nosvieda ceļmalā. Taču šī krūze bija kā lamatas ezītim. Inese bezpalīdzīgo dzīvnieciņu no krūzes „skavām” atbrīvoja un šoreiz viss beidzās laimīgi.

„Braucot pa kādu no Ādažu ieliņām, man pretī pavērās šāda aina:  apjukušais ezītis soļo no viena ceļa malas uz otru un atpakaļ.  Izglābts ātri attapās un laimīgs devās savās gaitās,  bet varēja viss beigties bēdīgi, jo pats nespēja atbrīvoties no dabas piesārņotāju atkritumiem. Kādam šī bija izdzertas rīta kafijas krūze, bet dzīvnieciņam lamatas... Padomāsim, pirms roku atvēzēsim metienam....,” mudina Inese.

Latvijā

Latvijā viltojumi veido apmēram 13,6% no kopējā sporta preču nozarē zaudētā pārdošanas apjoma, un līdz ar to Latvija kopā ar Čehiju procentuāli dala 9. un 10. vietu Eiropas Savienībā pēc sporta preču viltojumu nodarītajiem zaudējumiem, liecina Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pētījuma dati. Latvijas sporta preču nozare viltojumu dēļ ik gadu cieš vismaz 2,83 miljonus eiro lielus zaudējumus.