Latvieši ironizē par Grieķijas krīzi

© twitter; ekrānšāviņš

Kopš Grieķijas valdība nolēmusi, ka par parādu atdošanas kārtību tiks rīkots referendums, situācija, parādu nomocītajā valstī, strauji pasliktinājusies. Tas ir kalpojis par iemeslu viedokļu apmaiņai un melnu joku plēšanai arī starp Latvijas twitter lietotājiem.

Daži norāda, ka vajadzētu mācīties no grieķiem un līdzīgi pieiet daudzdzīvokļu māju parādiem par siltumu: vienkārši sapulcēties pie mājās pagalmā un nobalsot – maksāt vai nemaksāt parādu.
Kāds raizējas par Grieķijas eksporta produktu cenām, cits spriež, ka, ja nu Grieķija izstāsies no Eirozonas, lielā vairumā esošās grieķu monētas kļūšot par ekskluzīvām, un vēl kāds piezīmē – visa šī situācija lieku reizi parāda to, ka naudu labāk turēt mājās.

Kā ziņots Grieķijas krīze padziļinājās sestdien pēc tam, kad Eiropas partneri reaģēja uz Grieķijas premjerministra Alekša Cipra aicinājumu rīkot referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, atsakoties pagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija. 5.jūlijā Grieķijā plānots referendums jautājumā par to, vai Grieķijai jāpieņem starptautisko kreditoru nosacījumi attiecībā uz finansiālo palīdzību un šodien tika paziņots, ka Grieķijas bankas būs slēgtas līdz 6.jūlijam. No bankomātiem cilvēki ar vienu bankas karti varēs izņemt ne vairāk kā 60 eiro dienā.

Latvijā

Latvija plāno aicināt vienu no pasaulē lielākajiem straumēšanas servisiem "Netflix" veidot reģionālo biroju Rīgā, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).