Konkursu izsludina Stradiņiem, būs arī ātrajiem

© F64

Veselības ministrija izsludinājusi atklātu konkursu uz P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekļa vakanto amata vietu. Savukārt veselības ministrs Guntis Belēvičs ir apņēmības pilns izsludināt konkursu arī uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta vadītāja amatu.

Jau gandrīz četrus mēnešus P. Stradiņa slimnīca strādā bez valdes priekšsēdētāja, slimnīcas vadībā ir vien divi valdes locekļi –

Anda Čakša, kura vienlaikus vada arī Bērnu slimnīcu, un valdes loceklis Normunds Štāls. Veselības ministrijā Neatkarīgajai pastāstīja, ka konkurss uz trešā Stradiņa slimnīcas valdes locekļa vietu izsludināts, lai slimnīcu vadītu valde pilnā sastāvā. Personām, kuras pretendē uz Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatu, jābūt augstākajai akadēmiskajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai medicīnā, ekonomikā vai vadībzinības un vismaz piecu gadu pieredzei vadītāja amatā. Pretendentiem prasa arī praktisko darba pieredzi tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz attīstību, personāla vadību un administratīvo vadību, kā arī izpratni par attīstības un stratēģisko plānošanu. Kandidātiem jāiesniedz savs stratēģiskais redzējums par P. Stradiņa slimnīcas darbību un attīstību ierobežotu resursu apstākļos. Kā izriet no Veselības ministrijas skaidrojuma, valdes priekšsēdētājs tiks izvēlēts slimnīcas dalībnieku sapulcē no trīs valdes locekļu vidus. Iepriekšējais Stradiņa slimnīcas vadītājs Dins Šmits iesniedza atlūgumu martā pēc tam, kad veselības ministrs bija paziņojis par neuzticēšanos slimnīcas vadībai.

Veselības ministrs G. Belēvičs ir apņēmies izsludināt konkursu arī uz NMP dienesta vadītāja amatu, kas gan nav vakants. Dienestu joprojām vada Armands Ploriņš, kura darbība bija novērtēta negatīvi, tomēr viņš veiksmīgi nodrošināja dienesta pāreju no operatīvo automašīnu ārpakalpojuma uz jaunu sistēmu, ka visas automašīnas nodrošina pats dienests. Tagad ministrs noskaidrojis, ka NMP dienests izveidots tāds, kur amatos, pat vadošos, nav neviena ierēdņa, nekad nav notikuši konkursi uz šiem amatiem un nav atlasīti labākie no labākajiem. «Dienestā ir daudz noslēpumu, un viens atkal nācis gaismā,» radio raidījumā Krustpunkti uz Neatkarīgās jautājumu atbildēja G. Belēvičs. Viņš pastāstīja, ka uzrakstījis vēstuli Valsts kancelejai, kas atbildējusi, ka nav pieļaujami, ka tādā dienestā, kas apsaimnieko tik lielus budžeta līdzekļus, kam pieejami sensitīvi pacientu dati, ne tikai vadītājs, bet virkne atbildīgu amatpersonu nav ierēdņi. Ar Valsts kanceleju ir veikts amata apraksta saskaņošanas process, un, kā atzina ministrs, tiklīdz tas tiks izdarīts, viņš varēs izsludināt konkursu. «Tāpat esmu uzdevis Ploriņam atbildēt, kuriem no dienesta vadītāja vietniekiem un kuriem vēl no dienesta darbiniekiem vajadzētu būt ierēdņiem, un būs konkurss uz visiem šiem amatiem,» teica ministrs. Arī A. Ploriņš varēšot pieteikties šajā konkursā. «Es ceru, ka pieteiksies daudzi un būs iespējams izvēlēties labāko, jo dienestā ir jāveic reorganizācija,» secināja ministrs.



Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.