Deformēta kanna ietilpina vairāk benzīna un satrauc STATOIL klientus

© facebook

Sociālajā tīklā facebook lielu popularitāti izpelnījies kāda lietotāja uzņemts attēls, kurā redzama šķietami 5 litrīga benzīna kanniņa, bet uz degvielas sūkņa skaidri redzams – jāmaksā par 6, 5 litriem degvielas.

Pašu bildi sociālā tīkla facebook lietotājs papildinājis ar sekojošu informāciju: “STATOIL pildīju 5L degvielas kanniņu, par lielu izbrīnu tajā ietilpa 6.5L. Iepriekš VIRŠI A man tajā satilpa tikai 5.02 L, ir kādi varianti? Meitenes pie kases teica, ka esot karsts laiks un šīs kannas deformējoties.” Tāpat viņš piezīmējis, ka kannu saules stariem pakļāvies vien septiņu minūšu ilgajā braucienā uz benzīntanku.


Tā kā bilde iekarojusi visai lielu popularitāti arī pats uzņēmums “STATOIL LATVIJA” savā facebook kontā publicējis atbildi, kurā min – visi sūkņi esot kalibrēti un aicina bildes autoru sazināties ar uzņēmuma pārstāvi, lai kopīgi būtu iespējams atrisināt radušos pārpratumu.


“Atbildot uz šobrīd sociālajos tīklos diskusijas raisījušo ierakstu, vēlamies uzsvērt, ka visi degvielas sūkņi Statoil stacijās ir kalibrēti un noplombēti – to veic valsts uzraugošās institūcijas, kas mūsu gadījumā ir Latvijas Nacionālais Metroloģijas centrs (LNMC). Statoil nekādā veidā nevar ietekmēt uzpildītās degvielas apjomu, jo kalibrāciju veic tikai un vienīgi LNMC. Savukārt ikviens klients var pārliecināties par uzpildes precizitāti, veicot kontroles mērījumu ar specifisku mērkannu, kas arī ir sertificēta LNMC un atrodas katrā degvielas uzpildes stacijā.
Attiecībā uz degvielas kannām – kā mums norādīja šādu kannu ražotāji, katrā kannā ir brīva vieta jeb papildus tilpums, lai, veicot uzpildi līdz norādītajam tilpumam, degviela vai cits šķidrums neizlītu. Protams, konkrēti plastmasai var būt arī specifiskas īpašības, taču mēs negribētu komentēt šos aspektus, jo nevienu šāda veida kannu nevar uzskatīt par mērīšanas līdzekli uzpildes precizitātes vērtēšanai, jo iepildītās degvielas apjoms var būt atkarīgs no uzpildes ātruma, pistoles ievietošanas dziļuma, kannas slīpuma un citiem faktoriem. Piemēram, ja pistole ir ievietota dziļāk, sūknis var automātiski apstāties, jo uzskatīs, ka bāka vai kanna jau pilna, taču parasti pēc tam ir iespējams iepildīt vēl vairākus litrus.
Aicinām Kārli Vingri sazināties ar mums, lai veiktu kontrolmērījumu Kārļa izvēlētajā stacijā un sūknī,” vēsta informācija “STATOIL LATVIJA” facebook profilā.

Jāpiezīmē, ka arī bildes autors vēlāk papildinājis savu facebook ierakstu ar ziņu, ka pārliecinājies par STATOIL godīgumu un ka viņa kanna izrādījusies lielāka, kā domājis.