Ceļojumu apdrošināšana senioriem dārgāka

© F64

Sasniedzot pensijas vecumu, kad bērni jau izaudzināti un saspringto darba grafiku ir nomainījis nesteidzīgs dzīves ritms, daļa senioru izmanto brīvo laiku, lai dotos tuvākos un tālākos ceļojumos, cik nu kuram rocība atļauj. Taču, meklējot izdevīgāko ceļojumu apdrošināšanu, nākas secināt, ka ne visas apdrošināšanas kompānijas piedāvā senioriem šādu pakalpojumu.

Daļa apdrošināšanas kompāniju ir noteikušas vecuma ierobežojumu, kuru pārsniedzot, tās ceļojuma apdrošināšanu nepiedāvā, piemēram, If Apdrošināšana –70 gadu, ERGO – 80 gadu (izņēmums atsevišķos gadījumos ir ERGO lojālie ilggadējie klienti, kam ir izveidojusies klientu vēsture vairāku gadu garumā). Vienlaikus apdrošinātāji atzīst, ka senioriem ceļojumu apdrošināšana izmaksā dārgāk nekā jaunākiem ceļotājiem. If Apdrošināšanas personu risku apdrošināšanas produktu vadītāja Dagnija Rutka Neatkarīgajai stāstīja, ka ceļotājiem, kuri pārsnieguši 65 gadu slieksni, apdrošināšanas prēmija ir divkārt lielāka nekā gados jaunākiem ceļotājiem. Arī ERGO Risku parakstīšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš Neatkarīgajai neslēpa, dažādām vecuma grupām tiek piemērots piemaksas koeficients un saskaņā ar to vecākiem cilvēkiem polise var izmaksāt dārgāk, piemēram, vecuma grupā no 65 līdz 70 gadiem piemaksa ir 50%. «Šis koeficients gan netiek piemērots tādiem riskiem kā bagāžas nozaudēšana vai sabojāšana, ceļojumu atcelšana un tamlīdzīgi, bet tikai medicīnas izdevumu un nelaimes gadījumu riska aprēķinā. Tas nozīmē, jo vecāks cilvēks, jo lielāks risks ceļojumos jāuzņemas ne tikai pašam ceļotājam par sevi, bet arī apdrošinātājam,» uzsvēra R. Heniņš.

BTA Insurance Company sabiedrisko attiecību vadītāja Agnese Grīnberga stāstīja, ka ceļotāji vecumā no 75 gadiem tiek ierindoti Senioru grupā, kurai tiek piedāvāts ceļojumu apdrošināšanas pakalpojums ar atšķirīgu segumu, ir atšķirīgas apdrošinājuma summas uz katru no ceļojumu apdrošināšanā iekļautajiem riskiem. A. Grīnberga uzvēra, ka Senioru grupai risks ir augstāks un tāpēc arī ceļojumu apdrošināšanas pakalpojums tiek piedāvāts atšķirīgs, un tas ir dārgāks.

Seesam Insurance AS senioriem, kas vecāki par 71 gadu, piedāvā īpašu, vecāka gadagājuma cilvēkiem un viņu vajadzībām pielāgotu, apdrošināšanas programmu, galvenokārt ņemot vērā to, ka seniori pārsvarā dodas mierīgākos un fiziski vieglākos tūrisma braucienos. «Gadījumā, ja cilvēkam seniora vecumā ceļojumā ir vēlme nodarboties arī ar sportiskām aktivitātēm, piemēram, slēpot kalnos, tad apdrošināšanas līgumā var iekļaut papildu nosacījumus, vienojoties arī par papildu prēmiju,» Neatkarīgajai skaidroja Seesam Insurance AS Latvijas filiāles mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītājs Ivars Lubāns.

Savukārt Swedbank ceļojumu apdrošināšanas polises cenu atšķirība apdrošinātās personas vecuma dēļ ir samērā nebūtiska, jo lielākā daļa risku nav ar personas vecumu tieši saistīti, piemēram, ceļojuma atcelšana, pārtraukšana, transportlīdzekļa nokavēšana un izlidošanas aizkavēšanās, un citi, stāstīja Swedbank Uzkrājumu un apdrošināšanas atbalsta daļas vadītājs Reinis Jansons. Ietekmi uz cenu atstāj medicīnas izdevumu segums, kas samērā nebūtiski ietekmē kopējo polises cenu.

Savukārt SEB bankas piedāvātās ceļojumu apdrošināšanas cena, pēc SEB bankas ārējās komunikācijas projektu vadītājas Kristīnes Martinsones teiktā, nemainās atkarībā no klienta vecuma.



Svarīgākais