Migrāciju stimulē krīzes un brīva darbaspēka kustība

Juris Krūmiņš: «Ja šogad Latvijā piedzims 20 000 bērnu, tad, pareizinot šo skaitli ar vidējo paredzamo dzīves ilgumu (70 gadu), mēs iegūsim 1,4 miljonus iedzīvotāju. Tas ir gaidāmais iedzīvotāju skaits, neņemot vērā migrāciju» © F64

Latvijas Universitātē no 11. līdz 13. jūnijam notika viens no noslēdzošajiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumiem – starptautiskā zinātniskā konference Eiropas integrācija un Baltijas jūras reģions: dažādība un perspektīvas – 2015.

Konferencē pulcējās vadošie Baltijas jūras reģiona zinātnieki, kas specializējas demogrāfijā, vēsturē, ekonomikā, politikā, komunikācijas zinātnē, teoloģijā un vadības zinātnē. Vienu no plenārsēdes ievada referātiem nolasīja LU Ekonomikas un vadības fakultātes Publiskās pārvaldes, demogrāfijas un sociālekonomiskās statistikas katedras profesors Juris Krūmiņš. Viņš atbildēja arī uz Neatkarīgās jautājumiem.

– Jūs plenārsēdēs referātā salīdzinājāt Baltijas valstu demogrāfisko situāciju. Kādi ir galvenie rezultāti?

Pilnu interviju lasiet šīsdienas NRA. 



Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais