Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Rīgā atrasts nomaldījies murkšķis [papildināts]

© www.murkskis.lv

Vakar Rīgā, Ernestīnes ielā, atrastais murkšķis atgriezies pie sava saimnieka, aģentūrai LETA pastāstīja veterinārajā klīnikā "Beinerts".

Noskaidrojies, ka murkšķis bija ticis brīvībā, pārgraužot metāla būrīti. Dzīvnieciņa saimniekam mājās esot divi murkšķi ar ļoti asiem zobiem. Tos liekot lietā, vienam no murkšķim izdevies pārvīlēt metāla stieplītes un izkļūt no būra.

Murkšķa īpašnieks ir zinošs cilvēks ar zootehniķa izglītību, zināja teikt veterinārajā klīnikā. Ernestīnes ielas nama kāpņutelpā atrastais murkšķis bijis aktīvs un pie labas veselības.

Kā ziņots, kāda Ernestīnes ielas divstāvu nama kāpņutelpā vakar no rīta tika atrasts nomaldījies murkšķis, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Nezinādami, ko iesākt, iedzīvotāji izsaukuši glābējus, kuri Latvijas pilsētvidei neraksturīgo dzīvnieciņu notvēruši un aizveduši uz veterināro klīniku "Beinerts", jo murkšķa saimnieku sākotnēji nav izdevies atrast.

Kā liecina internetā pieejamā informācija, murkšķis pieder vāveru dzimtai un pārsvarā dzīvo kalnainos apvidos Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā.