Līgosvētku mielastam plāno tērēt līdz 60 eiro

© F64

Mazumtirgotāja ELVI rīkotāja pirmssvētku aptaujā noskaidrots – rūpējot svētku cienastu Līgo vakaram, no ģimenes budžeta plānots atvēlēt līdz 60 eiro – šādu atbildi ir sniegusi teju puse aptaujas respondentu jeb 46%.

Gandrīz visi jeb 98% aptaujas dalībnieku vasaras saulgriežus sagaidīs Latvijā, bet 2% dosies atpūtā uz ārzemēm. Tāpat respondenti atzinuši, ka iecienītākā vieta līgošanai ir lauki, kur svētkos plāno doties mazliet vairāk nekā puse respondentu (52%). 11% aptaujāto paliks mājās vai dzīvoklī, 8% - Līgosvētkus pavadīs mazdārziņos, 7% apmeklēs publisku zaļumballi, savukārt 18% vēl nav izlēmuši, ko darīs.

Rūpējot svētku mielastu par godu vasaras saulgriežiem, aptaujas dalībnieki norādījuši, ka galvenokārt ēdienu gatavos paši (86%). Lielākoties pirkumi tiks veikti laicīgi (72% aptaujāto), lielveikalos (74%), tērējot no 16 līdz 60 eiro (81%). Respondenti ir norādījuši – pērkot produktus Līgosvētkiem, priekšroka tiks dota akcijas precēm (51% aptaujāto) un produktiem, ko iegādājas arī ikdienā (47%). Tradicionāli iecienītākie produkti, ko Līgo svētku vakarā cels galdā, būs siers, šašliks, svaigi dārzeņi un augļi, pīrāgi un alus.

„Gaidot Līgosvētkus, vairākās ģimenēm tiek ievērotas arī dažādas tradīcijas, piemēram, 38% respondentu uz Jāņiem paši sien sieru, alu brūvē 11% aptaujāto un tautastērpā ģērbjas vien 10%. Savukārt papardes zieda meklējumos šogad dosies katrs otrais aptaujas līgotājs (52%),” atzīmē SIA „ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Svarīgākais