Izbeidz administratīvā pārkāpuma lietu pret Elbakjanu

© F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nolēmis izbeigt administratīvā pārkāpuma lietu pret ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācēju Raimondu Elbakjanu par suņa turēšanas prasību pārkāpšanu, līdz ar to martā notikušais incidents Biķernieku mežā noslēdzies bez soda piemērošanas kādai no iesaistītajām pusēm.

PVD pārstāve Anna Joffe aģentūrai LETA pastāstīja, ka Rīgas pilsētas pārvaldes valsts veterinārais inspektors, izvērtējot administratīvā pārkāpuma lietā esošos pierādījumus, pieņēma lēmumu par lietvedības izbeigšanu administratīvā pārkāpuma lietā pret Elbakjanu, jo vīrieša darbībā netika konstatētas administratīvā pārkāpuma sastāva pazīmes.

Lietas izskatīšanas gaitā tika konstatēts, ka Biķernieku mežā suns var atrasties bez pavadas pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību. Lietas izskatīšanā netika konstatēts, ka suns pastaigas laikā ir apdraudējis kādu personu, tāpat netika konstatēts, ka suns atstāts bez uzraudzības vai atradās tādā attālumā, kādā personas, kas pastaigājās ar suni, nespētu kontrolēt dzīvnieka rīcību. Tāpat tika konstatēts, ka suns ir vakcinēts un identificēts.

Jau ziņots, ka Valsts policija nesen nolēma izbeigt administratīvās lietvedības par iespējamu ieroču nēsāšanas noteikumu pārkāpšanu un par miesas bojājumu nodarīšanu. Policija secinājusi, ka šaujamieroci izmantojušais bijušais "Vienotības" pārstāvis Centrālajā vēlēšanu komisijā Sigords Stradiņš ieroci pielietojis pamatoti, jo nevarēja zināt, cik bīstams ir klāt skrienošais suns, kuram nav ne uzpurņa, ne pavadas.

Policija secinājusi, ka Elbakjans attiecībā uz Stradiņu rīkojies aizstāvēšanas robežās, jo bija izdzirdējis šāvienus un meitas kliedzienus un devies aizturēt cilvēku, kurš, viņaprāt, bija uzbrucējs.

Valsts policija gan Elbakjanam noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par suņa turēšanas prasību pārkāpšanu. Lēmums par to, vai personai piemērojams sods, bija jāpieņem PVD, kuram protokols ir aizsūtīts.

Biķernieku mežā martā "saķērās" bijušais "Vienotības" pārstāvis Centrālajā vēlēšanu komisijā Stradiņš un "Ghetto Games" organizētājs Elbakjans. Stradiņš mežā skrējis, kad viņam uzbrucis Elbakjana suns. Stradiņš suņa virzienā šāvis ar pistoli, bet Elbakjans viņam uzbrucis un atbruņojis. Saistībā ar abu vīriešu rīcību sākti kriminālprocesi.

Elbakjans iepriekš skaidroja, ka ar ģimeni - vecākiem un bērniem - bija devies pastaigā, kad viņus pārsteidzis kāds garām skrienošs vīrietis, kurš izšāvis no pistoles. Elbakjans nolēmis, ka vīrieti nepieciešams aizturēt, pēc tam ar pārsteigumu konstatējot, ka vīrietis šāvis ar kaujas pistoli.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.