Igaunijas aviokompānija: "airBaltic" blefo

© F64

Igaunijas aviokompānijas "Estonian Air" valdes loceklis Erki Urva uzskata, ka Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" plāni izveidot 11 tiešos lidojumus no Tallinas ir maz ticami un Latvijas Ekonomikas ministrijas ierosinājums citām valstīm iegādāties "airBaltic" akcijas ir neiespējams, vēsta "Postimees".

""airBaltic" blefo un viņi tā rīkojušies arī agrāk," izdevumam "Postimees" norāda Urva. "Vēl tikai nesen viņi centās izveidot lielu skaitu tiešo lidojumu no Viļņas, taču tas beidzās ar pasažieru pārvadāšanu uz Rīgas lidostu. Ja tādas lielas starptautiskas kompānijas kā "Ryanair" nav spējušas izveidot tiešos lidojumus no Tallinas, tad mūsu tirgus līdz šim nav kļuvis citādāks priekš latviešiem."

Urva sacīja, ka "airBaltic" akciju iegāde Igaunijas valstij nav iespējama, ņemot vērā noteikumus par valsts palīdzību.

"Ja "airBaltic" lielākais akcionārs Latvijas valsts ziedotu akcijas Igaunijas valstij, tad tas varētu būt apspriežams, taču valsts naudas investēšana nav iespējama," uzsver Urva.

Urva arī norāda, ka tiešie lidojumi no Tallinas, ko "airBaltic" ieviesis vasaras sezonai, lai konkurētu ar "Estonian Air", nav bijuši tik veiksmīgi kā Igaunijas aviokompānijai.

Kā vēstīts, Latvijas satiksmes ministrs Anrijs Matīss paziņojis, ka "airBaltic" varētu izveidot par vienotu Baltijas aviokompāniju, ja tās daļas iegādātos Lietuva un Igaunija. Matīss sacījis, ka Lietuvas un Igaunijas valdības ir ieinteresētas iespējā apvienot aviācijas sektorus, bet Latvijas valdība ir gatava pārdot "airBaltic" daļas Baltijas valstu valdībām vai privātiem investoriem.