Aptauja: cik Līgo svinībām tēresim šogad?

© F64

Teju trešdaļa jeb 31% Latvijas iedzīvotāju šogad Līgo svētku svinībām plāno tērēt līdz 40 eiro, liecina "Maxima Latvija" veiktā aptauja.

Vēl 27% plāno tērēt līdz 25 eiro, 20% respondentu tērēs līdz 55 eiro, 12% aptaujāto paredzējuši tērēt līdz 70 eiro, bet tikai 10% svinētāju svinībām atlicinās vairāk nekā 70 eiro.

Kā norādīja uzņēmuma mārketinga vadītāja Zane Kaktiņa, lielākā daļa jeb 75% respondentu atzīst, ka šogad svinībām paredzētie tēriņi būšot tādi paši kā pērn, savukārt 11% iecerējuši iztērēt vairāk, bet 12% plāno tērēt mazāk. Tikai 2% iedzīvotāju šogad nav iecerējuši svinēt Līgo svētkus, tādēļ arī naudu netērēšot.

Kaktiņa norādīja, ka pagājušajā gadā svētkos bijis ļoti vēss laiks, tādēļ alus pārdošanas apjomi svētku nedēļā salīdzinājumā ar 2013.gadu nedaudz samazinājās. Tomēr nemainīgi, kā citus gadus, lielākā daļa jeb 89% līgotāju priekšroku deva gaišajam alum.

Tāpat tiek plānots svaigas gaļas pieprasījuma pieaugums. Pērn svētku nedēļā salīdzinājumā ar 2013.gada svētkiem svaigas gaļas pārdošanas apjomi pieauga par 17%, savukārt putnu gaļas pārdošanas apjomi pieauguši pat vairāk nekā trīs reizes.

Šogad veikalā tradicionāli būs pieejami dažāda veida ķimeņu sieri. "Pērn svētku nedēļā siera pārdošanas apjomi pieauga par aptuveni 18% un vispopulārākais bija ķimeņu siers. Vairāki tradicionālie Jāņu sieri ar ķimenēm pieejami arī šogad, tāpat piedāvāsim arī īpašos grilsierus," sacīja Kaktiņa.

Jau vēstīts, ka "Maxima Latvija" mātesuzņēmums aplēsis, ka Latvijas veikalu tīklu apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 660 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir tikai 0,1% palielinājums.

"Maxima Latvija" apgrozījums 2013.gadā sasniedza 673,47 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr par 13% sarukusi uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

"Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V".

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais