Apstiprina Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbību

© REUTERS

Ministru kabinets šodien apstiprināja Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmu 2014.-2020.gadam.

Programmas mērķis ir sekmēt konkrētu sadarbības reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam.

No Latvijas programmā ir iesaistīta Vidzeme, Latgale kā pamatteritorija un Rīga, Pierīga, Zemgale kā piekļaujošās teritorijas. No Krievijas puses programmā darbojas Pleskavas apgabals kā pamatteritorija, Ļeņingradas apgabals un Sanktpēterburga kā piekļaujošās teritorijas.

Lai īstenotu sadarbību, ir noteikti trīs prioritārie mērķi - uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu attīstība. Otra prioritāte ir vides aizsardzība, klimata izmaiņu mazināšana un pielāgošanās, bet trešā prioritāte ir robežas pārvaldības un drošības, mobilitātes un migrācijas pārvaldības veicināšana.

Katrai no šīm prioritātēm ir noteikti konkrēti uzdevumi, piemēram, uzņēmējdarbības veicināšana un atbalsts, jaunu pakalpojumu un produktu izstrāde, efektīva dabas objektu apsaimniekošana, kā arī robežšķērsošanas efektivitātes un drošības uzlabošana.

Programmas kopējais finansējums ir 27 082 276 eiro, no kuriem 15 875 028 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Eiropas Kaimiņattiecību instrumenta finansējums, 7 937 514 eiro ir Krievijas finansējums, 999 540 eiro ir Latvijas līdzfinansējums tehniskajai palīdzībai.

Svarīgākais