Ūdens temperatūra upēs ap plus 22 grādiem

© F64

Vietām Latvijas austrumos ūdens temperatūra upēs ir paaugstinājusies līdz plus 22 grādiem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Daugavā pie Krāslavas šorīt ūdens temperatūra bija plus 22 grādi, arī citviet Latgalē ūdens temperatūra ir sasniegusi plus 20 grādu atzīmi. Arī Daugavpils novada Sventes ezerā ūdens iesilis līdz plus 19,4 grādiem.

Vidzemes upēs ūdens temperatūra ir no plus 14, plus 15 līdz plus 18 grādiem. Piemēram, Gaujā pie Carnikavas šorīt bija plus 18,4 grādi, Gaujā pie Siguldas plus 17,1 grāds, bet Gaujā pie Valmieras - plus 15,2 grādi.

Atšķirīga ūdens temperatūra ir arī Kurzemē un Zemgalē - Ventā pie Kuldīgas ir plus 18,3 grādi, bet Abavā pie Rendas - vien plus 14,8 grādi. Liepājas ezerā ūdens temperatūra ir ap plus 16 grādiem. Lielupē - ap plus 19 grādiem.

Tikmēr Baltijas jūrā Kurzemes piekrastē un Rīgas līcī ūdens temperatūra vietām ir vien plus 10 grādi, vietām par kādu grādu augstāka.

Rīgā, Ķīšezerā, ūdens iesilis līdz plus 18 grādiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais