LM parakstījusi sadarbības līgumus ar NVO

Lai veicinātu sadarbību politikas plānošanas dokumentu, tiesību aktu projektu izstrādē un informācijas apmaiņā, Labklājības ministrija (LM) šonedēļ parakstīja sadarbības līgumus ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

„Ar gandarījumu varu secināt, ka sadarbība politikas veidošanā, tiesību aktu izstrādē un informācijas apmaiņā laika gaitā ir attīstījusies, un šajā procesā piedalās arvien vairāk organizāciju, kam rūp Latvijas iedzīvotāju ikdiena un nākotne. Jāatzīst, ka ne vienmēr iespējas ir bijušas atbilstošas vajadzībām un tādēļ kādreiz esam nonākuši spraigās diskusijās. Tomēr dažkārt tieši sabiedrisko organizāciju aktivitātes ir palīdzējušas veiksmīgi nonākt pie vēlamā risinājuma," norāda LM valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs.

Tikšanās laikā LM valsts sekretāra vadībā notika diskusija par nevalstisko organizāciju iespējām iesaistīties Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitāšu īstenošanā. Ņemot vērā, ka arī 2010.gadā bezdarbnieki varēs iesaistīties darba praksēs pašvaldībās, katru mēnesi saņemot 100 latu stipendiju, NVO īpaši tika aicinātas aktīvi piedalīties un sniegt savas idejas papildus darba prakses vietu izveidošanā.

Tāpat organizācijas aicinātas izvērtēt savas iespējas un sadarboties ar pašvaldībām, lai varētu kļūt par darba devējiem bezdarbniekiem, kuri iesaistījušies minētajā pasākumā. Tā, piemēram, jau šobrīd vairākas NVO sniedz iespēju bezdarbniekiem praktizēties kā sociālajiem aprūpētājiem vai palīgiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

LM aktīvi rosina nevalstiskās organizācijas iesaistīties arī alternatīvās sociālās aprūpes un rehabilitācijas attīstīšanā, piedaloties Eiropas struktūrfondu atbalstītajos projektos sociālās iekļaušanas jomā.

Sadarbības sekmēšanai puses vienojās, ka NVO informēs ministriju par interesējošiem jautājumiem un turpinās individuāli tikties ar LM speciālistiem, lai diskutētu par nevalstisko organizāciju sniegtajiem priekšlikumiem programmu un pasākumu izstrādē, pilnveidošanā.

Līgumi tika noslēgti ar vairāk nekā desmit NVO. Pēc LM domām šāda abpusēja vienošanās sekmēs viedokļu un informācijas apmaiņu gan par nozares politikas plānošanas un īstenošanas procesu, gan par iesaistīšanos Eiropas struktūrfondu projektu aktivitātēs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.