Brīvdienās gaidāma svelme līdz plus 29 grādiem un pērkona negaisi

© F64

Šajās brīvdienās vietām ir gaidāma svelme līdz plus 29 grādiem, kā arī pērkona negaisi, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

 

Šodien pa dienu valsts dienvidaustrumu rajonos iespējams neliels īslaicīgs lietus, pērkona negaiss. Vējš būs lēns, vien negaisa laikā var būt brāzmains. Gaisa temperatūra būs no plus 24 līdz plus 29 grādiem, vietām piekrastē un Latgalē nedaudz vēsāks - ap plus 19, plus 23 grādiem. Karstums gaidāms jau no pusdienlaika, un lielākā svelme tiek prognozēta pēcpusdienā. Visaugstākā gaisa temperatūra gaidāma Kurzemē un valsts centrālajos rajonos.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus 10 grādiem, vietām tā būs ap plus 15 grādiem, bet jau no rīta atkal kļūs krietni siltāks - jau priekšpusdienā gaisa temperatūra pārsniegs plus 20 grādu atzīmi. Turpmākajās stundās gaisa temperatūra paaugstināsies, lai gan tik karsts kā šodien vairs netiek solīts. Arī svētdien vietām ir gaidāmi īslaicīgi nokrišņi.

Pašreizējās prognozes liecina, ka arī nākamās nedēļas pirmā puse paies bez nokrišņiem. Tie gaidāmi ceturtdien, 18.jūnijā. Tomēr nākamās nedēļas sākumā vairs nav gaidāms tik silts laiks kā aizvadītajās dienās un šajā nedēļas nogalē. Vien pirmdien maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā Latgalē var pārsniegt plus 22 grādu atzīmi, bet turpmākās dienas tā būs par dažiem grādiem zemāka.

Nākamajā nedēļā atsevišķas dienas iespējams brāzmains vējš līdz 15 metriem sekundē.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais