Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Gerhards atvainojies ticīgajiem par savu nepacietību

© F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) ir ticies ar Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas draudzes prāvestu Andri Kravali, lai pārrunātu svētdien Vecrīgā notikušo satiksmes negadījumu, un apgalvojis, ka tajā brīdī pasākumu skatījis tikai no satiksmes organizācijas viedokļa.

Ministra preses sekretārs Arnis Zacmanis aģentūrai LETA stāstīja, ka ministrs tikšanās laikā izteicis nožēlu par situāciju, kā arī lūdzis nodot atvainošanos visiem notikuma dalībniekiem, kuriem šis incidents radījis negatīvas emocijas svētku laikā. Gerhards apgalvojis, ka viņam nav bijis nodoms aizskart ticīgo cilvēku jūtas svētku pasākuma laikā un tajā brīdī viņš notikumu skatījis "tikai no satiksmes organizācijas viedokļa".

Uz tikšanos bija ieradusies arī draudzes locekle, kura cieta negadījumā. Arī viņai ministrs atvainojies par savu nepacietību un novēlējis stipru veselību.

Pēc Zacmaņa sniegtās informācijas, priesteris Kravalis tikšanās laikā esot paudis gandarījumu, ka saruna ienesusi mieru savstarpējās attiecībās, "kuras ir brīvas no aizvainojuma un dusmām". Gerhards atzinis, ka viņam esot svarīgi "cilvēciski un emocionāli" atrisināt šo situāciju.

Kā norādīja Zacmanis, Gerhardam šis bijis pirmais ceļu satiksmes negadījums mūžā.

Jau ziņots, ka Gerhards svētdien, 7.jūnijā, Vecrīgā ar automašīnu uzbrauca uz kājas kādai sievietei, kura tobrīd piedalījusies kristīgā pasākumā Pils laukumā pie Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcas.

Ministrs skaidroja, ka esot braucis no savas dzīvesvietas pa vienīgo pieejamo ceļu, bet to aizšķērsojusi cilvēku grupa. Mēģinot apbraukt cilvēku grupu, viņš sastapies ar neapmierinātību, tāpēc apturējis automašīnu un iesaistījies vārdu apmaiņā ar pasākuma dalībniekiem. No viņiem arī uzzinājis, ka ir traumējis kādu no dalībniecēm.

Cita versija ir Latvijas Romas katoļu baznīcai, kas uzskata, ka ministrs ir izrādījis neiecietību, turklāt pa Pils laukumu ar automašīnu pārvietojies lielā ātrumā. Pasākuma dalībnieki esot sastapušies ar neiecietīgu attieksmi no ministra puses, kurš tā vietā, lai palūgtu cilvēkiem pašķirties un palaist automašīnu, lēnām ripinājis to cauri pūlim.