Virs Ādažiem lido leģendārais ASV bumbvedējs B-52

© sargs.lv

Militārajās mācībās "Saber Strike 2015", kas notiek Ādažos, pirmo reizi virs Latvijas pacēlās leģendārais ASV stratēģiskais bumbvedējs B-52, jāpiezīmē, ka šāda līmeņa militārā tehnika Latvijas teritorijā tiek izmantota pirmo reizi.

Kompānijas Boeing ražotais lidaparāts B-52 Stratofortress ir stratēģiskais tālas darbības bumbvedējs ar reaktīvajiem dzinējiem. ASV armija šos lidaparātus izmanto kopš divdesmitā gadsimta piecdesmitajiem gadiem.

B-52 spējīgs vest līdz pat 32 tonnas smagu bruņojumu, tai skaitā atomieročus.

Jau ziņojām, ka kopš 8.jūnija notiek militārās mācības «Saber Strike 2015», kurās kopumā piedalās vairāk nekā 6000 karavīru. Militārās mācības norisināsies līdz 19.jūnijam, un tajās piedalās karavīri no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

Interesanti, ka B-52 bumbvedēja izmantošana mācībās neviltotu interesi izraisījusi arī polittehnologam Jurģim Liepniekam, kurš savā twitter kontā šādu notikumu atzīmējis kā "spēcīgu signālu Krievijai".

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais