Pie Latvijas ūdeņiem konstatēts kārtējais Krievijas iznīcinātājs

© en.wikipedia.org

NATO patruļlidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas šodien konstatējušas Krievijas bruņoto spēku iznīcinātāju "Su-24", aģentūra LETA uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

 

Pēdējo reizi Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas Latvijas tuvumā konstatētas 8. un 9.jūnijā, un tas noticis laikā, kad Baltijas valstīs un Polijā sākušās ikgadējās militārās mācības "Saber Strike". Arī pērn Krievijas lidmašīnas šo mācību laikā lidinājās Latvijas tuvumā.

Šogad Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā un virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas regulāri, tāpat kā pagājušajā gadā, pamanīti gan Krievijas karakuģi, gan lidmašīnas. Ir bijuši gadījumi, kad vienā reizē pamanīti vairāki militārie transportlīdzekļi. Kopumā šogad Latvijas ūdeņu tuvumā 57 reizes manīta Krievijas kara tehnika.

Jau ziņots, ka no 8. līdz 19.jūnijam Baltijas valstīs un Polijā norisināsies militārās mācības "Saber Strike", kurās piedalīsies vairāk nekā 6000 karavīru no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

"Saber Strike" ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā "Allied Shield". Mācību uzņemošā valsts šogad ir Lietuva.

Ādažu poligonā un tam pieguļošajā teritorijā norisināsies mācību lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī ASV, Lielbritānijas un Somijas.

Latvijā lauka taktiskā vingrinājuma laikā notiks Baltijas bataljona nacionālā līmeņa sertificēšana dalībai NATO Reaģēšanas spēkos.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.