Aizsardzības ministrs pateiksies Afganistānā dienošo karavīru svētku mielasta rīkotājiem

© Kaprālis Ritvars Rūda, www.mil.lv

Rīt Aizsardzības ministrijā (AM) notiks apbalvošanas ceremonija, lai pateiktos cilvēkiem, kuri palīdzējuši sarūpēt svētku mielastu Latvijas kontingenta karavīriem Latvijas armijas 90. gadadienā.

Pasākuma laikā aizsardzības ministrs Imants Lieģis restorāna „Vincents” šefpavāram Mārtiņam Rītiņam pasniegs AM apbalvojumu Goda raksts.

Jau ziņots, ka uz operāciju rajonu pagājušā gada novembrī devās restorāna „Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un viņa pavāru komanda četru cilvēku sastāvā, lai sveiktu Latvijas armijas 90.gadadienā Afganistānā dienošos karavīrus, pagatavojot viņiem īpašu svētku mielastu.

Par godu armijas gadadienai svētku pusdienas tika sagatavotas Latvijas, bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas un Norvēģijas kontingenta karavīriem Afganistānā, Meimenā.

Svētku mielastam tika gatavoti tradicionāli latviešu nacionālie ēdieni, kuru pagatavošanai pavāri izmantoja arī Latvijas vietējo ražotāju produkciju. Daļu no produktiem restorāns „Vincents” bija saņēmis ziedojumu veidā no latviešu zemniekiem.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais