Patversme lūdz brīvprātīgos nākt rotaļāties ar kucēniem

© facebook,

Aktīvi un draudzīgi cilvēki tiek aicināti veikt labu un patīkamu darbu – rotaļāties ar bailīgiem kucēniem Juglas dzīvnieku patversmē „Labās mājas” .

Kā ziņo patversmes vadītāja Astrīda Kārkliņa, patversmei nepieciešami brīvprātīgie palīgi ļoti patīkamam pienākumam – rotaļām ar suņu mazuļiem. „Nesen izdevās izglābt astoņus maziņus kucēnus, kuri ir pagalam nepieraduši pie cilvēka. Viņi ir ļoti smuki un varētu priecēt kādu ģimeni, bet pirms tam tiem jāpierod pie cilvēkiem, jo šobrīd tie ļoti baidās. Tieši tādēļ mums nepieciešami palīgi, kuri ar mazuļiem varētu rotaļāties un pieradināt tos pie cilvēku sabiedrības,” stāsta A. Kārkliņa.

Brīvprātīgā pienākumi nebūšot sarežģīti, vien jāuzturas viena vai divu kucēnu sabiedrība, varbūt jānoglauda mazais, varbūt jāparotaļājas un jāparunājas ar viņu.

„Komunicēt ar kucēnu var arī, piemēram, divas draudzenes, kuras savā starpā runājas par savām aktualitātēm, kamēr dzīvnieciņš ir telpā. Viņus  vienkārši ir vajag pieradināt pie cilvēka,” skaidro A. Kārkliņa, kura piebilst – dzīvnieku mazuļiem, agrā vecumā, mīļums ir ļoti nepieciešams.

„Lai pieradinātu zvēriņu pie cilvēka paiet laiks, un tā kā mums šobrīd patversmē ir daudz mazu sunīšu, patversmes darbiniekiem vienkārši neatliek laika, lai katru suņuku paņemtu rokās un samīļotu,” nopūšas patversmes vadītāja.

Aicināti palīgos tiek visi interesenti, kuri sasnieguši 14 gadu vecumu. Pirms ierašanās patversmē brīvprātīgie lūgti pieteikties pa tālruni zvanot 26617636. Patversmes darba laiks - no plkst.10:00 līdz 18:00; visas nedēļas dienas, izņemot pirmdienas.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais