Vējonis: Sociālā nevienlīdzība nozīmē nolemtību nākamajām paaudzēm

© F64

Sociālā nevienlīdzība un nabadzība nozīmē nolemtību nākamajām paaudzēm, tā pirms tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu norādīja nākamais Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Uzsākot savu tikšanos ar Bērziņu, Vējonis pateicās par prezidenta līdzšinējo sniegto atbalstu. Savukārt, runājot par savu darbu prioritātēm, Vējonis atgādināja, ka drošības situācija pasaulē ir neatgriezeniski mainījusies, par piemēru minot Krievijas agresiju Ukrainā, tā saukto "Islāma valsti", kā arī bēgļu problēmu.

"Manuprāt, ir svarīgi tas, ka Latvijas valsts var justies tik droša, cik droši jūtas katrs tās iedzīvotājs. Šī iemesla dēļ drošība ir mana darba prioritāte - iekšējā, ārējā, ekonomiskā, kā arī sociālā drošība," pauda Vējonis, piebilstot, ka sociālā nevienlīdzība un nabadzība patiesībā nozīmē nolemtību nākamajām paaudzēm.

LETA jau ziņoja, ka par Valsts prezidentu 3.jūnijā Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.