ACULIECINIEKS: Vīrietis sit sievieti - sabiedrība vienaldzīga!

© f64

Portālā facebook lietotāja Paula Gulbinska ir veltījusi emocionālu rakstu par šodienas atgadījumu Ūnijas ielā, kad kāds varmāka sitis sievieti, bet apkārt esošie vien vienaldzīgi noskatījušies.

Paula Gulbinska raksta: "Rīga, Ūnijas iela 7. Vīrietis uz ielas sit sievieti. Apkārt skrien rejošs suns, tramīgi uz velosipēdiem sēž divi puikas, garām lēnām pabrauc mašīnas, paiet garām vairāki pieaugušie. Neviens nesaka, nedara NEKO! Šajā situācijā man pat nebija dusmas uz varmāku, kurš pēc īsas sarunas ar mani kulakus nolaida (nebija gatavs uzņemt mājās policiju) un aizvilkās uz savu pritonu, dusmas bija uz šiem pieaugušajiem - uz Tevi, kundzīt, ap 50, zilajos svārkos, kura šausminājās un galvu nodūrusi aizsteidzās tālāk, uz tevi, tēti, kas vedi savu puiku uz velosipēda un uz kaimiņiem. Jūs nedarījāt NEKO, kamēr jūsu acu priekšā tika iekaustīta sieviete. Un vēl man ir ļoti žēl sevis, ka man ir jādzīvo šāda sabiedrībā. Tiešām, dažkārt kauns teikt cilvēkiem, ka nāku no šīs valsts, ka dzīvoju šāda padomju iz****** (cenzūra - aut) sabiedrībā, kur vienaldzība ir WAY TO LIVE!"

Jāpiezīmē, ka šis ieraksts uzsāka diskusiju par sabiedrības vienaldzības tēmu.

Pauls Rēvelis: Mēdz gadīties, kā Tev, vārdamās. Labi, ka reti! smile emoticon Tik gandrīz visās šais retajās reizēs esmu solījis (sev): "Nekad! Iešu citreiz garām! Mierīgi!" Kāpēc? Nu – Dāmu klātbūtnē neatkārtošu pateicības vārdus, kurus man un arī citiem veltīja tie, kam vēlējos palīdzēt... Tas gan ir mazliet savādāk, bet tomēr... 

Ance Dziedataja: Šajās situācijās vienmēr paliek ļoti baisi... Noteikti esi redzējusi arī slaveno eksperimentu liftā? Kur neskaitāmas reizes pēc kārtas puisis agresīvi izturas pret savu meiteni un mēģina viņu iekaustīt, lai noskaidrotu, kurš no liftā blakus esošajiem rīkosies? Paldies Tev, ka iesaistījies.

Mārtiņš Zvejnieks: Krietni šokē tevis rakstītais - neesmu saskāries ar šādām situācijām, bet sagaidītu, ka rezultāts nebūtu tik drausmīgs, kā tas acīmredzot bija. Gribu veikt mazu labojumu. Nedomāju ka tā ir vienaldzība, bet gan bailes. Bailes, ka pēc tam pats būsi situācijā zem sitiena. (Ar vienaldzību drīzāk apzīmētu cilvēkus, kas neiet vēlēt.)

Svarīgākais