Robežsargi novērsuši cilvēku pārvietošanas mēģinājumu

© cesis.pilseta24.lv

Šonedēļ, 1.jūnijā, pēc nesekmīga bēgšanas mēģinājuma Kārsavas novada Goliševas pagastā robežsargi aizturēja divus robežas joslā nelikumīgi uzturējušos vīriešus, kuri, iespējams, saistīti ar Vjetnamas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai

.

Kā aģentūrai LETA norādīja Valsts robežsardzē, pirmdienas rītā, veicot valsts robežas apsekošanu, robežsargi uz robežtakas konstatēja divu personu pēdas, savukārt, sekojot pa pēdām, pamanīja arī abas personas, kuras metās bēgt.

Viens likumpārkāpējs tika aizturēts praktiski uzreiz. Kā izrādījās, tas bija 1989.gadā dzimis Krievijas pilsonis ar Igaunijas uzturēšanās atļauju, iepriekš vairākkārtīgi sodīts, tostarp pret viņu sākta administratīvā pārkāpuma lieta par kontrabandu. 26 gadus vecais vīrietis tikai šī gada janvārī priekšlaicīgi tika atbrīvots no soda izciešanas iestādes.

Otra likumpārkāpēja meklēšanas un vajāšanas pasākumos tika iesaistīti papildspēki - blakus esošo struktūrvienību robežsargi, kā arī Valsts robežsardzes helikopters. Meklēšanas un vajāšanas pasākumu rezultātā tika notverts 1967.gadā dzimušais Igaunijas bezvalstnieks.

Informācija par aizturētajiem likumpārkāpējiem nekavējoties tika nodota Krievijas Robežsardzes amatpersonām. Krievijas Krasnogorodskas rajonā šīs informācijas dēļ par gatavošanos nelikumīgi šķērsot Latvijas-Krievijas valsts robežu tika aizturēti 17 Vjetnamas pilsoņi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais