Zemgalē turpinās modernizēt saimniecības

Zemgales lauksaimnieki ir aktīvi projektu rakstītāji un ES naudas pieprasītāji. Saskaņā ar Latvijas reģioniem paredzēto atbalstu lauku saimniecību modernizācijā Zemgalē tas ir pārsniegts par 1,7 miljoniem latu, precizē reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāja vietniece Inese Robežniece, vēsta "bauskasdzive.lv".

Kopumā pieteikšanās kārtā, kas turpinājās no 2009. gada 7. decembra līdz 2010. gada 7. janvārim, šajā sadaļā saņemti 67 pieteikumi. Viņa pieļauj, ka zemgalieši saņems visu pieprasīto, jo valstī nav bijusi tik liela aktivitāte kā Zemgales reģiona pagastos.

Mūspuses pagastu lauksaimnieki projektu pieteikšanas pēdējā kārtā arī visvairāk ir izvēlējušies līdzekļu piesaisti modernizācijai. Projektu konsultantes informē, ka ar viņu starpniecību sagatavoti seši šādi projekti. Tūrisma aktivitāšu veicināšanai ir pieteikts viens projekts. Vēl viens projekts izstrādāts lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstības un pielāgošanas infrastruktūras pilnveidei. Zemgales lauku konsultāciju biroja filiālē ir arī interese par lauksaimniecībā neizmantotas zemes apmežošanu. Šajā sadaļā projektu pieņemšana turpinās līdz 2. februārim.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.