Krievijā par ieroču kontrabandu aizturēts Latvijas pilsonis

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) apgalvo, ka apturējis starptautiska noziedznieku grupējuma darbību, kas bija organizējis ieroču kontrabandas kanālu no Latvijas uz Krieviju.

Pārdodot ieročus Pleskavas apgabalā, esot aizturēts Latvijas pilsonis, kurš nelikumīgi nogādājis ieročus pāri Krievijas robežai, trīs Krievijas pilsoņi, kas bijuši nozieguma organizatori, kā arī pieci viņu līdzdalībnieki.

Noziedzniekiem esot konfiscēti vairāk nekā 30 šaujamieroči - automāti, pistoles, karabīnes, šautenes un revolveri, no kuriem daži bija aprīkoti ar klusinātāju. Tāpat konfiscētas detaļas 40 šaujamieroču izgatavošanai, 13 granātas, 15 kilogrami sprāgstvielu, detonatori un vairāk nekā 15 000 munīcijas vienību.

Latvijas iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) padomniece Daiga Holma aģentūrai LETA teica, ka saistībā ar publiskajā telpā izskanējušo informāciju par Pleskavas apriņķī aizturēto Latvijas pilsoni, kas kopā ar trīs Krievijas pilsoņiem un viņu līdzdalībniekiem, iespējams, ir nodarbojušies ar ieroču kontrabandu, iekšlietu ministrs ir sazinājies ar Valsts robežsardzes, Drošības policijas un Valsts policijas vadību.

Šobrīd Krievija Latvijas pusei nav sniegusi nekādu informāciju par šo incidentu. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, Valsts policija ir sazinājusies ar Interpolu, savukārt Valsts robežsardze apliecina, ka aizturēšana nav notikusi uz Latvijas robežas.

Kamēr nav saņemta informācija no Krievijas puses, vēl pāragri izdarīt jebkādus secinājumus par notikušā apstākļiem, norādīja Holma.

 

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais