Izglābj ezerā iepūstus makšķerniekus

© Publicitātes foto

Glābēji vakar nogādājuši krastā divus cilvēkus, kuri ar laivu bija iebraukuši Babītes ezerā, bet pašu spēkiem nespēja tikt krastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Izsaukumu glābēji saņēma ap plkst.17 - tika ziņots, ka divi cilvēki ir devušies ar laivu ezerā un pazuduši. Izrādījās, ka stiprais vējš abiem laivotājiem neļauj tikt krastā, tāpēc viņiem pakaļ devās glābēji ar motorlaivu.

Savukārt ap pusdienas laiku glābēji saņēma izsaukumu uz Jelgavu, kur pie Lauksaimniecības universitātes upē bija ielēcis aptuveni 40 gadus vecs vīrietis. Glābējiem ierodoties notikuma vietā, izrādījās, ka vīrieti jau paspējuši izglābt pašvaldību policijas darbinieki.

Savukārt Bauskā glābēji devušies uz kādu daudzdzīvokļu māju Pļavu ielā, kur iedzīvotājus bija izbiedējis pagrabā iemitinājies zalktis. Glābēji čūsku pārvietojuši uz tuvējo mežu.

 

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais