Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ukrainas bērni Latvijas ģimenēs atgūsies no kara šausmām

© Scanpix

Ceturtdien, 4.jūnijā Rīgā ieradīsies 15 bērni, kuri cietuši kara darbībā Ukrainas austrumos. Latvijā viņi uzturēsies vienu mēnesi, dzīvos vietējās ģimenēs un mēģinās atgūties no dzimtenē piedzīvotā, pastāstīja biedrības "Alianse Latvija bez bāreņiem" valdes locekle Irina Čžou.

Bērnu grupa Latvijā ieradīsies no Ukrainas galvaspilsētas Kijevas. Kopš militārā konflikta saasināšanās palīdzība sniegta vairāk nekā 50 bērniem.

"Šīs projekta mērķis ir ļaut bērniem atpūsties no kara šausmām, atgriezt ticību, ka ir iespējama mierīga un droša dzīve," stāsta biedrības "Alianse Latvija bez bāreņiem" valdes locekle Irina Čžou.

Projekta "No ģimenes līdz ģimenei" norises laikā, bērni no Ukrainas Latvijā uzturēsies aptuveni mēnesi, kura laikā iepazīsies ar Latvijas kultūru, dabu, sportu un ģimenes dzīvi. Laikā, kamēr bērni atrodas Latvijā, viņu vecāki Ukrainā intensīvi meklē jaunu patvērumu un darbu, lai bērns varētu atgriezties drošākā vidē.

Bērniem ir sagatavota daudzveidīga kultūras programma, viņiem būs iespēja apmeklēt Baznīcu nakts pasākumus, tirdziņu Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Leļļu teātra izrādi "Dakteris Aikāsāp", Medicīnas muzeju, Zinātkāres centru bērniem "Zili brīnumi" un "Starspace" observatoriju Suntažos. Tāpat bērni dosies izbraukumos ar zirgiem, katamarāniem un kuģīti Rīgas kanālā, viesosies zoodārzā "Rakši" un spēlēs boulingu centrā "Toss".

"Ja ir iespēja iepriecināt bērnus, kuru dzīve šajā brīdī nav vienkārša, tad loģiski - mēs to darām. Manuprāt, aicinājumam palīdzēt atsauksies cilvēki jebkurā pasaules valstī un darīs to, kas ir viņu spēkos," uzskata Zinātkāres centra "Zili brīnumi" pārstāvis Aldis Kalniņš .

"Vēlos teikt paldies ikvienam atbalstītājam un ģimenei, kas jau ir iesaistījušies Ukrainas bērnu sociālajā rehabilitācijā. Tas ir patiešām labs darbs, kas tiek darīts. Mēs turpināsim atbalstīt Ukrainas ģimenes tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, tādēļ priecāsimies, ja mūsu atbalstītāju pulkam pievienosies arī citi," izsakās Irina Čžou.