Dziesmu un deju svētku viltus loterija

© F64

Nu jau vairāk nekā nedēļu var iegādāties biļetes uz jūlijā notiekošajiem XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Daudzus samulsinājis sociālajos tīklos parādījies aicinājums piedalīties biļešu izlozē, kas patiesībā notikusi pirms diviem gadiem – uz lielajiem Dziesmu un deju svētkiem. Svētku rīkotāji mudina neuzķerties uz dažādām spekulācijām par un ap šo nozīmīgo kultūras notikumu.

Svētku rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva mudina neuzķerties uz dažādu spekulantu piedāvājumiem – vairākos portālos tiek piedāvātas biļetes uz šovasar gaidāmajiem svētku pasākumiem. Viņa arī lūdz rūpīgi izlasīt informāciju un neiekrist uz 2013. gadā dibinātās Facebook grupas Dziesmu svētki par brīvu ar 2013. gada aprīli datētajiem ierakstiem, kas šobrīd aktīvi ceļo pa sociālajiem tīkliem.

«Šobrīd biļetes ir nopērkamas faktiski uz visiem svētku pasākumiem, izņemot deju lieluzveduma Līdz varavīksnei tikt koncertu 10. jūlijā plkst. 17,» skaidro svētku rīkotāju pārstāve. Viņa aicina periodiski ielūkoties Biļešu paradīzes internetveikalā, kur ik pa laikam atbrīvojas telefonrezervācijas, un šīs biļetes, tai skaitā uz deju lieluzvedumu, noslēguma koncertu un citiem pasākumiem, uzreiz tiek nodotas tirdzniecībā.

I. Vasiļjeva atgādina, ka vienā pirkuma reizē viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes uz katru pasākumu (piemēram, ja pircējs vēlas iegādāties biļetes uz diviem pasākumiem, tad maksimālais iegādājamo biļešu skaits – 16 biļetes). Šie ierobežojumi ir pamatoti, adekvāti un nav pārspīlēti – jārēķinās, ka šie ir Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kurus vēlas redzēt dalībnieku ģimenes locekļi. 

Lielākais biļešu daudzums maksā 2, 4 un 6 eiro, bet skolēni, uzrādot skolēnu apliecību, un daudzbērnu ģimenes ar 3+Ģimenes karti biļetes varēs iegādāties ar 20% atlaidi. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Svētkus par brīvu varēs apmeklēt arī mākslinieciskās padomes apstiprinātie goda viesi, svētku pasākumu mākslinieciskā procesa nodrošinātāji, apstiprinātie izglītības un kultūras nozares institūciju pārstāvji, valsts reprezentatīvās funkcijas nodrošinātāji, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas atspoguļo svētku norisi, un citi. Kopējais iepriekšējās rezervācijas un bezmaksas apmeklētāju skaits nepārsniegs 12% no norišu vietu kopējā skatītāju vietu skaita.



Svarīgākais