Kampaņā centīsies pārliecināt, ka korupcija ir nepieņemama

© F64

Sākot sociālo kampaņu "Nepieļauj!", Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) cer pievērst iedzīvotāju uzmanību korupcijas problemātikai un panākt, ka korupcija tiek uzskatīta par morāli nepieņemamu parādību.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šodien žurnālistiem stāstīja, ka pēdējo gadu laikā ir uzlabojušies rādītāji saistībā ar korupciju - iedzīvotāji arvien vairāk vēlas ziņot par korupcijas gadījumiem, jo viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc korupcija netiek atbalstīta, ir tas, ka tā ir morāli nepieņemama darbība un ir kauns dot vai ņemt kukuli.

Tāpēc KNAB vēlas panāk, lai iedzīvotājus no korupcijas attur nevis bailes, bet gan iekšējā nostāja.

Sociālās kampaņas mērķis būs mudināt iedzīvotājus vairāk vērsties tiesībsargājošās institūcijās, neklusēt un ziņot par korupciju, jo pretējā gadījumā korupcija izplatīsies.

Par sociālo kampaņu informēs plakāts, uz kura attēlota taisnības dieviete Temīda, kuras svaros tiek likts maiss ar prettiesiskiem labumiem, kas rodami kādam cilvēkam uz pleca gulošajā korupcijas maisā, taču Temīdas svarus atsvērt cenšas cits tēls, tādējādi nepieļaujot svaru nosvēršanos par labu korumpētībai.

Plakāta idejas autore Līga Krūmale stāstīja, ka plakāts tapis pirms deviņiem gadiem, kad viņa piedalījusies citā KNAB konkursā. Ideja par šādu plakātu viņai radusies saistībā ar likumiem, kas paredz atbildību par korupciju. "Man kā bērnam likās jocīgi, ka Temīdai ir aizsietas acis. Bet likumu apstiprināšana man radīja cerību, ka taisnības dievietes aklums ir mazinājies," teica māksliniece.

KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Aivars Borovkovs vērsa uzmanību uz taisnīguma aktuālo jautājumu, uzsverot, ka arī tiesās šī problēma ir aktuāla. Viņš aicināja jau padomāt par nākamo kampaņu, kas varētu būt arī karikatūru konkurss, kurā Temīdu, piemēram, varētu attēlot kā vieglas uzvedības sievieti, kuras pakalpojumus iespējams nopirkt.

Sociālā kampaņa ilgs līdz 1.oktobrim. Plakāti tiks izvietoti dažādās sabiedriskās vietās, tostarp arī Rīgas lidostā.

Svarīgākais