Bez darba Latvijā ir 16,3% iedzīvotāju, Rēzeknes rajonā - 32,7%

Šogad janvārī Latvijā bezdarba līmenis sasniedzis 16,3 procentus, vairākos rajonos tas šogad pārsniedzis 20 procentus.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) operatīvie dati par bezdarba līmeni valstī šāgada janvārī liecina, ka visaugstākais bezdarba līmenis joprojām ir Rēzeknes rajonā, kur tas pārsniedzis 30 procentus un šāgada 17. janvārī bija 32,7 procenti. Tomēr, kā uzsver NVA direktore, lai gan vēl joprojām augstākie bezdarba rādītāji ir Latgalē, augsts bezdarba līmenis ir daudzos Latvijas rajonos un pilsētās. Ļoti daudzās vietās bezdarba līmenis ir pārsniedzis 20 procentu robežu - tā ir gandrīz visa Latgale, kā arī Kuldīgas, Aizkraukles, Dobeles, Alūksnes un citi rajoni. Ja Daugavpilī bezdarba līmenis ir 13,3 procenti, Liepājā tas jau pārsniedz 16 procentus.

Viszemākais bezdarba līmenis reģistrēts Rīgā - 12,3%, Tukuma rajonā - 12,6%, kā arī Ventspils rajonā - 12,8%.

NVA datu bāzē ir reģistrēti 182 334 bezdarbnieki. Pēc NVA prognozēm, bezdarba līmenis turpinās augt līdz aprīļa mēnesim, taču, iespējams, ka vasarā situācija varētu stabilizēties un pieaugums varētu būt mazāks, vai arī bezdarbnieku skaits varētu mazināties.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais