Latvijā iebrūk vilki no Krievijas

Aizvadītajās brīvdienās, iespējams, no Krievijas Latvijā ieklīdis vilku bars Viļakas novada Vecumu pagastā mežā pie barotavas saplosījis pieaugušu mežacūku.

Mednieku biedrības "Vecumu mednieks" valdes loceklis Alberts Draviņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka vilku pēdas pie mežacūku barotavas mednieki pamanījuši aptuveni nedēļu pirms notikušā. Toreiz mēģinājumi sastapt vilkus beigušies bez rezultātiem.

Nedēļu vēlāk, atvedot uz barotavu kārtējo ēdiena devu, mednieki pamanījuši milzīgu asiņainu sniega lauku un vilku bara pēdas. Apskatot notikuma vietu uzmanīgāk, mednieki atraduši mežacūkas ādas gabalus un apgrauztas kājas. Tas bija viss, kas palicis pāri no pieaugušas mežacūkas.

Dodoties pa pēdām, ko sniegā bija atstājuši astoņi pieauguši vilki, mednieki uzgājuši mežacūku izrakņātu lauku. Ieskatoties uzmanīgāk, viņi konstatējuši, ka tā ir vilku "sadancota" vieta. Ziema, kā zināms, ir vilku kāzu laiks. Pēc kārtīgas maltītes "meža sanitāri" acīmredzot bija nolēmuši ļauties arī citai baudai.

Sajutuši, ka vilku baram jābūt kaut kur tuvumā, mednieki tos sākuši lenkt ar jaunu sparu, un šoreiz viņu centieni vainagojušies panākumiem - medniekiem izdevies ielenkt plēsoņu baru un divus vilkus nomedīt. Pārējiem no aplenkuma palaimējās izsprukt un aizmukt pāri robežai uz plašajiem Krievijas mežiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.