Siguldā ceļ gigantisku sniegavīru

Šonedēļ Siguldā, Svētku laukumā tiek veidots 5,5 metru liels sniegavīrs, kuru var uzskatīt par pasaulē vienu no lielākajiem sniegā veidotiem sniegavīriem. Tā ir unikāla akcija, kas Siguldas novadā notiek pirmoreiz.

Ideja par tā gatavošanu radusies pēc aktīvu siguldiešu aicinājuma, lai akcentētu 2006.gadā notikušās Latvijas I Ziemas olimpiādes simbolu un gatavotos II Ziemas olimpiādei šā gada martā. Sniegavīrs priecēs Siguldas viesus arī citos republikas un starptautiska mēroga sporta notikumos, kas šoziem notiks Siguldā.

"Ideju rosinājis Jānis Lazdāns, aktīvs siguldietis, orientēšanās un distanču slēpošanas sporta veidu pārstāvis, kas rosināja pašvaldībai atrast radošus cilvēkus un izgatavot šādu sniegavīru. Mākslas akcijas atbalstam atsaucās mākslinieks Elmārs Gaigalnieks, Olimpiskā sporta centra "Sigulda" direktors Jānis Ciaguns un SIA Ramirent. Veidojot vidi ap sniegavīru, akciju atbalsta arī Siguldas novada Jauniešu dome. Šonedēļ vēl rit tehniskie sagatavošanas darbi - 5,5 metru lielais sniegavīrs tiek veidots uz speciāli izgatavota karkasa, appūšot to ar sniegu un tad veidojot kā skulptūru," stāsta Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

Pirmoreiz sniegavīrs būs apskatāms piektdien, 22.janvārī Svētku laukumā, kad notiks Eiropas čempionāta kamaniņu sportā atklāšanas parāde. To skatīt varēs visu ziemu, jo februārī un martā Siguldā norisināsies arī starptautiskās distanču slēpošanas sacensības "Skandināvijas kauss", Tautas slēpojums, "Siguldas kauss" kalnu slēpošanā, kā arī 5.martā tiks atklāta II Ziemas olimpiāde, kas pulcēs sportistus no visas Latvijas.

Svarīgākais